Menu
שאל את הרב
print
אא

מהו הגדר של צונן בהלכות בישול והטמנה וכדומה?

הרב ירון ביתאן

לענין בישול יש שני אופנים של צונן: א. שאין יד סולדת בו (עיין במנוחת אהבה חלק ב' פרק י' סעיף י'). ב. כלי שני שאפילו יד סולדת בו דינו כצונן (עיין במנוחת אהבה שם סעיף י"ז). וכן לענין הטמנה (עיין שם חלק א' פרק ג' הלכה כ"ב).

שאלת המשך:

ומה הכוונה בסימן רנ"ז שיש דבר שמוסיף הבל מחמת עצמו? איך אם שם בקבוק פחות מיד סולדת, יש דבר שיגרום לו להוסיף הבל ללא אש? כגון גפת של זיתים וכו'.

הרב ירון ביתאן

שם הוזכר "לחין" מחמת עצמם שפירושו שלא נהיה לח על ידי משקה שנפל עליו אלא מעצמו נהיה לח (כגון זיעת הבהמה בצמרה). ובסימן רנ"ח הוזכר שקדרה אין לה הבל מחמת עצמה שהיא כל שעה מתקררת, מה שאין כן גפת ושאר דברים המוסיפים הבל שמוסיפים חום בקבלתם חום מדבר אחר.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן