Menu

שאל את הרב

סינון אפס

רבנים

נושאים

עבור לשאלה מספר:

מאגר שו"ת (סה"כ 17687 שאלות)
המעניינים
אחרונים
הנצפים ביותר

שיעור אכילת מצא בפסח לברכת המוציא

כבר הזכרת בדבריך תירוץ דהמצוה (בליל פסח) קובעתו לברך עליה המוציא.
אמנם לענ”ד קושיה מעיקרא ליתא, שהעיקר בזה דכל שמברכים עליו המוציא אם קובעים עליו סעודה, יוצאים בו ידי חובה בפסח, שיש עליו שם “פת”, ולא המעיט אלא דבר שאי אפשר לעולם לברך עליו המוציא, אפילו ע”י קביעות.

והארכתי בזה בס”ד בשו”ת מחקרי ארץ ח”א (סי’ מח) ע”ש. (נמצא באוצר החכמה).

האם יש ענין לרחוץ הכלים של החמץ במוצאי פסח?

אין שום סיבה הלכתית לזה.

אולי אמך רחצה אותם מפני האבק שהצטבר עליהם במחסן במשך שבעת ימי הפסח.

כריעה בעת עלינו לשבח

לא חייב לכרוע

שליח אוכל

כל עוד אין הכרח שיעברו איסור אין בזה “לפני עור לא תתן מכשול” (עיין בשו”ת יחו”ד ח”ג סי’ ס”ח).

ועיין שולחן ערוך סימן קסט ס”א ובהערת איש מצליח מס’ 3 שם בשם מרן ראש הישיבה שליט”א ובהערה שבסוף הספר

יציאה לחוץ לארץ

אם אתם שואלים האם מותר לכם לטוס לחו”ל, אז התשובה היא בצורה כללית אין לנסוע לחול ללא צורך חשוב אולם במקרה שלכם אפשר שיש להתיר כדי לנפוש ולהירגע. וזו בריאות הנפש. עם זאת ייתכן ואפשר למצוא בארץ  מקומות נופש מצויינים ובמחירים סבירים ואז בוודאי שיש להעדיף אפשרות זו.

אך אם שאלתכם האם לנסוע לחו”ל כפי רצון האבא או להישאר בארץ כפי רצון האמא ,שאלה כזו לא ניתן לענות במסגרת זו. יש לפנות לרב שמכיר אתכם ואת הנושא או לפחות לשוחח בטלפון עם רב ולהסביר בפרוטרוט כדי שיוכל לתת תשובה אמיתית ולא באורים ותומים…

יציאה לחופשה מהעבודה במקום ימי מחלה

אם מה שהם לא מאשרים לה זה נוגד את החוק אז אתם יכולים להערים עליהם כיון שאת הימים המגיעים לכם אתם נוטלים .  אבל אם זה לא נוגד את החוק למרות שמקובל בחברה לתת חופשים כאלו אי אפשר לכפות את המעביד  לתת לכם חופשה זו . ולכן היות שהוא הודיע לעובדים שאינו מעוניין לתת ימי חופשה אסור להערים עליו

ברכת האורח בישיבה

דעת מרן ראש הישיבה שליט”א שכדאי לכל בחור ישיבה לומר בישיבה ברכת האורח

שם לתינוק ותינוקת

הלל יצחק בסדר
השם לבת משונה

שאלה בפיסוק הפסוק ‘יהיו לרצון אמרי פי..’

הפיסוק הנ”ל הוא ע”פ פיסוק הטעמים, שלפי כללי ניגון הטעמים יש הפסקה קצרה אחרי “יהיו לרצון אמרי פי”. המבואר מזה, שכשקוראים פסוק בתפילה או בתנ”ך יש לקרוא אותו ע”פ הטעמים ולא ע”פ פירוש כזה או אחר, וכאן הפיסוק הוא “תחליף” לטעמים למי שאינו מבין בהם. (וכמו שנתבאר בהקדמה לתהלים “איש מצליח” מהדורה חדשה שהפיסוק שנעשה שם נועד להקל על מי שאינו יודע את כללי הטעמים).

נסיעה לחו”ל

עיין בשו”ת יחוה דעת למרן זצ”ל ח”ה סי’ נ”ז שמותר לצאת לצרכים הבאים: לצורך פרנסה או סחורה, ללמוד תורה, לישא אשה, ללמד ילדי ישראל בגולה תורה. וכ”ז ע”מ שלא להשתקע בחו”ל, רק לזמן מה. ואסור לצאת סתם לצורך טיול אף לא לזמן מועט. וע”ש בהערה שאף בשביל לצאת להשתטח על קברות צדיקים בחו”ל יש להקל.

+ טען עוד
לא מצאת את התשובה?
שלח שאלה לרב

שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן