Menu
שאל את הרב
print
אא

מה זה משנה אם גבר טובל באמבטיה בבית ממים מהברז, או שהוא הולך למקוה, הרי המים הם באו מאותו מקום בין באמבטיה בבית או במקוה, כל המים באו מהכינרת מהמי תהום, אז מה זה משנה?

רבני בית ההוראה

כתוב בתורתנו הקדושה "אך מעין ובור מקוה מים יהיה טהור", ודרשו חז"ל בתורת כהנים: יכול אפילו מילא על כתפו ועשה מקוה לכתחילה יהיה טהור? תלמוד לומר "מעין", מה מעין בידי שמים אף מקוה בידי שמים, ולכן מים שאובים פסולים למקוה כמו שכתב מרן ביורה דעה (סימן ר"א סעיף ג'). וכיון שהמים המגיעים אלינו, נשאבים מהכנרת ועוברים דרך צינורות וכלים מכלים שונים, הרי הם פסולים. מלבד זאת מקוה צריך להיות בקרקע ולא בכלי כמו שכתב מרן (שם סעיף ו'). אולם לענין טבילת גברים דהיינו טבילת עזרא לבעל קרי וכיוצא בזה, כיון שעזרא תיקנה והיא מדרבנן, הקילו בה שכשרה גם במים שאובים כמו שכתב מרן בבית יוסף אורח חיים (סימן פ"ח). ועיין עוד בשו"ת תורה לשמה (סימן שע"ה). ובלבד שיהיו 40 סאה והמים עומדים ולא זוחלים (זורמים), ושלא יצאו מהמקוה כשהוא טובל.
ע"ה גיא מור ס"ט

שאלת המשך: עוד בעניין הנ"ל

לענין טבילת גברים - חוץ מטבילה במים שאובים, האם הקלו גם לגבי טבילה באמבטיה המכילה 40 סאה?

הרב אדיר כהן

אם היא מכילה שיעור זה יכול

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן