שאלה בעניני בשר וחלב
התנור עצמו יש מקום להתירו אחרי ניקוי והסקה בחום המקסימלי (של 250 מעלות) שנחשב כ”ליבון קל”, מאחר ובליעת דפנות התנור אינה במגע ישיר מהאוכל אלא ע”י אדים שהם נחשבים כדבר לח, ומועיל לגביהם ליבון קל שדינו כהגעלה. אבל לגבי התבנית (אם השתמשו באותה תבנית לעוף ולגבינה), אין להקל בהסקה זו, אלא בתנאי שהיא עברה ניקוי בין העוף והבורקס (ואז נחשב הבורקס כהיתרא בלע ומועיל בו הליבון הקל הנ”ל), אבל במדה ונשארו בה שאריות בשריות ועליהם אפו את הבורקס, הרי היא טעונה ליבון חמור עד שיהיו ניצוצות ניתזים ממנה.