Menu
שאל את הרב
print
אא

השאלה לא היתה מדוייקת ולכן גם התשובה לא באה ברורה אין מספיק להוריד את המרה מן הכבד צריך להוריד גם חתיכה מן בשר הכבד כלשון הרמ"א. וא"כ חוזרת השאלה האם היום בפועל מורידים חלק מן הבשר וא"צ לחתוך שתי וערב? וכן אם באמת לא הורידו, האם מספיק להוריד חתיכה מכל צד בכבד, או שדוקא ממקום המרה, כי אולי הסמפונות מכוונים שם, ולא בכל מקום נמצאים הסמפונות. דרך אגב בכבד בקר הנמכר כיום אין צריך לחתוך שתי וערב, כי הוא כבר נמכר פרוס.

הרב רזיאל כהן

הצדק עמך. ולכתחילה צריך לחתוך גם מן הכבד עצמו בשעת הסרת כיס המרה (אם כי יש שהקלו גם בהסרת המרה לבדה, ודווקה בכבד של עוף, עיין בהוראה ברורה סי’ ע”ג בשעה”צ אות נ”ב)

מה עושים היום במפעלים – אי אפשר לדעת (עיין בשער הציון שם אות נ”ה שיש מפעלים כך ויש כך) ולכן חשוב לחתוך בבית את הכבד שתי וערב, או לפחות לחתוך מעט מן הכבד במקום שבו הייתה המרה מחוברת, אבל לחתוך חתיכה ממנו מצד אחר נראה שאין זה מועיל (עיין הוראה ברורה שם סקי”א)

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן