Menu
שאל את הרב
print
אא

כמה דיינים אמורים להיות בהרכב בית דין לעיניני ממונות, והאם כל אדם יכול להיות בהרכב זה או רק אם עבר הסמכה מיוחדת? האם הדיון מוקלט? האם לא אמורים לרשום על מסמך ההחלטה שמועבר לצדדים את תקציר הדיון ואת עיקרי הסיבות להחלטה, כמו כן את שמות הדיינים שנכחו בדיון ואת חתימותיהם? האם התאריך הרשום ע"ג ההחלטה חייב להיות תואם את יום הדיון?

הרב חנן קבלן

1. אין בית הדין פחות מג' ואפילו שלשתם אנשים פשוטים ובלבד שאחד מהם יודע ולמד בדינים אלו, אבל לכתחילה צריך שיהיו כל היושבים בבית הדין תלמידי חכמים וראויים (חושן שמפט סימן ג' סעיף ד') שעברו בחינות הסמכה לדיינות, וכבר נהגו בבתי הדינים שיושבים תלמידי חכמים גדולים אפילו שלא עברו בחינות בגלל היותם גדולי תורה ובעלי שם.
2. יש כמה בתי דינים שמקליטים הדיון אבל בדרך כלל הרוב לא מקליטים כי כותבים את מהלך הדיון בפרוטוקול.
3. כאשר באים בעלי הדין לבית הדין ומבקשים לדון מחתימים אותם ומקבלים מהם קנין שיקבלו כל פסיקה שבית הדין יפסוק. החתימה היא על שטר בוררות ואחד הסעיפים שם שאין בית הדין מחוייב לנמק את ההחלטה (בדרך כלל כותבים לעצמם חברי בית הדין את הנימוקים) רק הדיינים כותבים ההחלטה אם רוצים וכתבו תמצית הדברים להחלטה ואם אינם רוצים לא מחוייבים, אבל הדיינים חותמים את שמם בהחלטה כך נוהגים ברוב בתי הדינים.
לגבי התאריכים בתי הדין כותבים את יום ההחלטה אם אותו יום פסקו, אבל אם לא פסקו רק לאחר זמן כותבים את היום שפסקו בו, ובפסק מתיחסים לתאריך יום הדיון אם יש צורך.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן