Menu
שאל את הרב
print
אא

1. כמה דיינים חייב שיהיו בהרכב הדיון בדיני ממונות בפועל?
2. האם ניתן לצרף בדיעבד דיין שלישי שלא היה בפועל בדיון ועל סמך הקלטה וניירת הצטרף לדעת השאר?

3. האם פסק הדין שנמסר לצדדים צריך להנתן בו במקום וגם אם לא האם הפסק הכתוב צריך שיהיה מוסבר ומנומק? 4. האם חובה שיהיה כתוב על פסק הדין יום הדיון, שמות הרבנים הפוסקים וחתימותיהם?

הרב חנן קבלן

1. 3 דיינים.
2. אם הדיין השלישי לא היה בזמן הדיון אבל קיבל את האינפורמציה משני הדיינים שהיו יכולים לקבל את דעתו, אבל שאלה זו תמוה הרי אם היו בהתחלה רק שני דיינים כיצד דנו, אולי בעלי הדינים קבלו עליהם את השנים כמו שכתב השלחן ערוך (סימן ג סעיף ב).
3. אין הדיינים חייבים לתת את הפסק דין מיד אדרבא יש לדיינים להיות מתונים בדין שלא יפסקנו מיד עד שיחמיצנו וישא ויתן בו ויהיה ברור לו כשמש והגס לבו בהוראה וקופץ ופוסק הדין היטב וכו' הרי זה שוטה רשע וגס רוח (שלחן ערוך סימן י סעיף א) אבל אם יש פסק דין כבר, אסור לעכב את הפסק כי זה בכלל לא תעשו עול (חושן משפט סימן יז סעיף יא), אין בית הדין חייב לנמק את הפסק, אבל עדיף שיכתבו הדיינים מאיזה טעם דנו ואפילו אם לא ביקש, ועיין בסימן יד סעיף ד.
4. בדרך כלל כותבים את תאריך הדיון וכן את יום פסק הדין ושמות הדיינים עם חתימותיהם, כי אחרת יראה כסתם דברי תורה או איזה חקירה ובאמת כבר יש את שם בית הדין בלוגו בדף שכתבו עליו את הפסק.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן