Menu
שאל את הרב
print
אא

תושב הישוב סיפר לי שאביו כתב קובץ חידושים על פרשיות השבוע וכשהראה אותם לרב הוא הגיב ביובש ואמר "לא משהו מיוחד..." והאבא כמובן נפגע. בנקודה הזאת קשה לי להבין מה פירוש לקבל לשון הרע ואיך יתכן "לסרב להאמין" שאכן הרב פגע ברגשותיו של האבא הנ"ל. אני מכיר את המקורות הכתובים בנושא ומודע לחומרת העוון של קבלת לשון הרע. בכל זאת, כדי לדחות מכל וכל את דברי התושב פירושו להאמין שהוא שקרן, בודה דברים מלבו וחוטא בשמירת הלשון ועוד על רב בישראל ר"ל. וזה קשה, כי ניכרים דברי אמת, ולא סביר שזה סתם "שמע שוא" כי המספר הוא לא אידיוט או אדם רע שחזקה עליו להכפיש שמו של תלמיד חכם כי מדובר ביהודי שמוקיר תורה. אם כן איך אפשר לצוות "לא להאמין" לדבריו כאשר אני שומע אותו מספר בצער ומשיח את הלב על הדבר הכואב הזה? נראה לי שזה קצת לא מציאותי לקבוע בדעתי שסתם סיפור של דבר שלילי על אדם הוא שקר גמור כי בני אדם הם הרי לא תמיד מלאכים צחורים. כמו כן הבנתי שעל פי ההלכה "למיחש מיבעי" וזה לא נקרא לקבל לה"ר. איך צריך להתייחס לעניין הזה על פי תורה? (אני מדבר על הקושי הסובייקטיבי שלי, על המקורות כמובן אין לי קושיות).

הרב מאיר גבאי

לא שמעתי בדיוק מה הרב אמר, אפשר שאמר משהו מיוחד, והאב שמע לא משהו מיוחד, או אפשר שנתכוון על הכמות, שעדין לא מספיק, עדיף שתיהיה כמות גדולה שיהיה ספר ראוי להתכבד. (כי החפץ חיים כותב שלפעמים על ידי ניגון שונה, משתנה המשמעות לגמרי באותם מילים), או מצא שם קושיא חזקה והתשובה לא היתה מספקת לפי דעתו, ועל התירוץ שמצא אמר כן.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן