מקבץ שו”ת ג’ | אקטואלי ומרתק מענייני דיומא
אתר הישיבה מגיש לכם ‘מקבץ שו”ת’ מעניינים שנלקטו ממערכת ‘שאל את הרב’ כאן באתר. שאלות שנשאלו ע”י גולשי האתר בשנים האחרונות וקבלו תשובה ברורה ומהירה ע”י רבני הישיבה. שאלות ותשובות מרתקות אקטואליות ומעשיות.
האם לדעת המחמירים שלא להתודות בין התקיעות בראש השנה יהיה ניתן להתוודות ביום השני שהוא מדרבנן?
אני מתפלל בבית כנסת שהחזן תוקע את התרועה בראש השנה בנענוע הראש או היד.[תימני]. רציתי לדעת האם זה מותר? מהו המקור ההלכתי שבו לומדים כיצד צריך לתקוע את התרועה. הוא טוען שמכיון שאין אזכור בגמרא על אופן ביצוע התרועה מותר לו לעשות אותה איך שהוא יכול. יש לציין שהוא לא יכול לתקוע אותה עם האויר. תודה מראש-אבקש פירוט הלכתי וכן מקורות בגמרא ובאחרוני דורינו לנושא זה.
(הגאון הרב רזיאל כהן שליט”א)
לגבי תענית ערב ראש השנה: א. האם צריך לקבל ממנחה שלפניו? ומלבד הקבלה שכתובה בסידור האם יש לאמר דברים נוספים? ב. עד איזה שעה בדיוק צריך לצום (כיון שיש את ההלכה שאין להכנס לשבת/יום טוב בתענית – וכן תפילת ערבית של ראש השנה תהיה עם גוף חלש ומעונה ואולי איכות התפילה תרד ובמיוחד אם המדובר בשליח ציבור)?
(הגאון הרב ניסים מאזוז שליט”א)
ראש השנה הבא עלינו לטובה ולברכה יחול בימים חמישי ושישי. מתי יש לקרוא שניים מקרא ואחד תרגום של פרשת האזינו? האם אפשר לקרוא ביום או שיש לדחות ליום שבת או להקדים את הקריאה?
(הגאון הרב מכאל סגרון שליט”א)
מור אבי טוען שיש לו מסורת לקרוא את המילה “רנו” בהפטרה של ראש השנה בקמץ גדול ולא קטן כפי שמובא בכל המחזורים. האם ישנה טעות?
(הגאון הרב אדיר דאדוואנד שליט”א)
במוסף לראש השנה יש הערה במחזורים בעת שאומרים “את מוספי יום הזיכרון הזה” – יכוון לכלול גם את מוסף ראש חודש. האם עצם הזכרת מוסף ראש חודש בשני ימי ראש השנה, מעידה על הקרבת קורבן ראש חודש בבית במקדש גם ביום השני? שאם כך הרי שחודש תשרי הוא היחיד שמקריבים בו קרבן ראש חודש ביום השני לחודש.
(הגאון הרב יהונתן שלמה מאזוז שליט”א)
מה מנהג תונס וג’רבא לגבי אמירת שיר השירים בליל שבת שחל במוצאי ראש השנה?
תגובות