Menu
שאל את הרב
print
אא

בני עדות מזרח שלא נהגו לדקדק בביטוי האותיות הגרוניות כ-צ', ק', ג', ח' וכו', וכן בשאר האותיות כל אחת לגופה, כמו שמורים לנו הרבנים שליט"א, אף על פי שהשתבש במהלך הדורות, האם חייבים לשנות ממנהגם ולבטא אותם כיאות, או שמא מקום כאן לומר שיש אם למסורת? במידה וחייבים לשנות, האם יוצאים ידי חובה גם בביטוי כפי שנהגו?

הרב אדיר כהן

על כגון זה כתב הרמב"ם בתשובה (הוצאת דלאו, כרך ר' סימן רס"ג): לפי שאם נמצא אנשים חולים, לא נחליא הבריא מאנשיהם, כדי שיהיו שווים, אלא נשתדל לנתח כל חולה שנוכל. עד כאן. ובודאי שגם על האשכנזים לבטאות כהוגן ולהבדיל בין ק' לכ' ובין ט' לת' וכן על זה הדרך, אחר שברור שזו האמת, וגם הם מודים בזה, שהרי ברור שאין מבטא אותיות אלו שוות. ואין למבטאם כל מסורת, אלא הבדל שבא מהשפעת השפות הלועזיות במקומם. אלא שמי שלא הורגל לזה מילדותו, קשה לו לשנות, ובזה אנוס רחמנא פטריה, ויתפללו כפי שיודעים. אבל ודאי שכל שיכול לשנות ולבטאות כהוגן, צריך לעשות זאת. וכמו שראינו לחלק מהאשכנזים בדורנו. וכל שכן שאין לספרדים לשנות מבטא אבותיהם שנשמר במשך כל הדורות.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן