Menu
שאל את הרב
print
אא

תנור אפיה חשמלי בעל תא אחד שחומו המירבי מגיע עד 250 מעלות.
1. כיצד מכשירים אותו בזמן הקצר ביותר לאחר שצלו בו עוף או סטייק במשך כ 120 דקות לפחות?
2. האם קיים הבדל בין ההכשרה בסעיף א' לבין חימום מאפה מוכן (בשרי או חלבי) למשך 10 דקות בלבד?
3. מה הדין האם לאחר צליית בשר ניתן לחמם בכלי סגור הרמטי מאפה גבינה?

הרב מאיר גבאי

1. אם רוצה לאפות לחם או עוגה פרווה או דגים רצוי לקנח את התנור במטלית מלכלוך שבעין, ויסיק כשעה בחום הכי גבוה, ואם רוצה לעשות דבר חלבי רצוי לקנח בסקוטש עם נוזל כלים וכדומה ורק אחר עשרים וארבע שעות יסיק כשעה בחום הגבוה ואז יעשה דבר חלבי וכמובן בתבנית חלבית או חד פעמית.
2. אין חילוק (בדרך כלל).
3. לקנח התנור, ואפשר לעשות מיד מאפה גבינה בכלי סגור הרמטי.

שאלת המשך:

איך ניתן להשתמש בתנור בשרי עם טורבו לצורך אפיה של חלבי. זאת אומרת איך מכשירים אותו.

הרב רזיאל כהן

לא מצאתי בזה דעה ברורה בספרי דורנו. למעשה נכון שלא להשתמש בטורבו אלא רק למאפים בשרים (או לחילופין – לחלביים) בלבד. בדיעבד אם הפעיל את הטורבו בשעת האפיה החלבית – אין המאפה נאסר.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן