ספירת העומר בהודעת סמס
מרן ראש הישיבה שליט”א בשו”ת בית נאמן ח”א חאו”ח סי’ ל”ד בנדונו שם העלה שספירה בכתב אינה כלום, וה”ה בנידון זה שאינה נחשבת ואינו יכול לספור מכאן ואילך בברכה.
אני נוהג לומר את ה"לשם יחוד" הארוך של ספירת העומר שמופיע בסידור איש מצליח ע"פ הספר הק’ לשון חכמים. אך כשאני מתפלל עם הצבור אין לי מספיק זמן לומר את כולו שהציבור כבר מתחיל עם הברכה, האם שאני לא מברך עם הציבור ומברך לבד אחרי התפילה זוהי "פרישה מהציבור" ודי שאומר את הנוסח הקצר עם כולם או להמשיך במנהגי?
– מסקנת האחרונים שכאשר יש הידור בגוף המצוה, הוא עדיף על ההידור החיצוני של “ברוב עם”. ולכן אם אמירת “לשם יחוד הארוך” מוסיפה לך התלהבות במצוה, אל תוותר עליו, למרות שזה גורם לך לפספס את הספירה עם הציבור.
– כמובן שבמקרה שלא נמצא לידך סידור “איש מצליח” בתפילת ערבית, אל תדחה את הספירה מפני כך, כדי שלא תשכח לגמרי לספור באותו יום. ח”ו.