דקדוק
הקמץ באות מ’ הוא חטוף ונקרא כמו חולם. כשיש דגש חזק באות ר’ אז מדגישים אותה ובשביל זה צריך לדעת את מבטא הר’ הנכון, רי”ש מתגלגלת ע”י הלשון ואז אפשר להדגישה.

שאלתי לגביי החטפים למדתי מהשעורים באתר זה ,שהחטפים באים באות גרונית, אבל ראיתי כמה מילים שהם לא אותיות גרוניות ובכל זאת יש בהם חטפים כמו המילה סממניה שהאות מ מנוקדת בחטף פתח וכן במילה ושמע בוידוי שאומרים בשני וחמישי המילה ושמע האות ש מוקדת בחטף פתח שאלתי מדוע הם מקבלים חטפים האותיות שהם לא גרוניות
זו רק מסורת במלים אחדות בתנ"ך
כמו וּזֲהַב, קום בלק וּשֲמָע.אבל אין זה ע"פ דקדוק
מאת: פלוני | תאריך: ט״ז בסיון ה׳תשפ״ו – יוני 1, 2026
לעיתים בתורה יש מילים שמנוקדות לא על פי חוקי הניקוד, וראיתי שהרב מאזוז כתב עליהם שהם כך כי כך התקבל במסורת. האם הכוונה שהועבר מסיני בעל פה לאורך עשרות דורות הניקוד של כל אחד מהמקרים החריגים האלה? מה הסיבה שהניקוד לא לפי חוקי הדקדוק? הרי התורה היא מושלמת.
לפי מי שהמסורת שלו כך – אכן טוען שמסורת זו מקורית היא מסיני. ולגבי השאלה שהוא לא על פי חוקי הדקדוק – אין הכוונה שיש כאן איזה חסרון ח”ו אלא יש לזה טעם נסתר שאינו על פי חוקי הדקדוק הפשוטים.