Menu
שאל את הרב
print
אא

ליוצאי תימן, יש מאכל שנקרא, 'סאמנה'. סוג של חמאה מוצקה (במקרר) ומחממים את זה להפשיר, כדי לאכול את זה עם קובנה.. האם מותר בשבת להוציא את זה מהמקרר ולשים על הפלטה (על כלי הפוך)? [מדין בישול]. אם לא, האם מותר להפשיר את זה כנגד השמש? [מדין נולד או ממרח]

הרב אהרן מאזוז

אסור להניח חמאה זו על הפלטה במקום שיכל לבוא לידי רתיחה שמא ישכחנו שם ויש בזה משום בישול. ולהפשיר את החמאה מותר לדידן שאין אנו חוששים לנולד וכמבואר בשלחן ערוך (סימן שי"ח שעיף ט"ז). ומשום ממרח אין שייך כאן. ובכלל אין ממרח באוכלין שכמבואר ברמ"א (סוף סימן שכ"א) עיין שם

שאלת המשך:

לכבוד הרב שליט''א. רצוני להעיר שהסאמנה היא חמאה שבושלה כל צרכה קודם השבת. לפיכך צריך להיות מותר להניחה ע''ג הפלטה בשבת, בין אם נחשיב אותה למאכל מוצק בין אם נחשיב אותה למאכל לח דלדידן בני תימן יש מנהג להקל בזה.

הרב אדיר כהן

אם היתה מבושלת כל צרכה לפני שבת הדבר מותר.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן