Menu
שאל את הרב
print
אא

בטור יורה דעה סימן ס"ט, יש מחלוקת כאשר לקח את הבשר ושם אותו בגיגית מים ללא ניפוץ, האם הוא נאסר מחמת המלח והדם שעליו או מותר. דעת הרשב"א לאסור, והטור ועוד ראשונים מתירים. האם כל מחלוקתם זה רק כאשר שם בגיגית עם מעט מים, שהמים לא משתנים מחמת מליחותן, או אפילו בגיגית עם הרבה מים?

הרב רזיאל כהן

מה שהניח הרב השואל בפשיטות שיש מחלוקת בין הטור להרשב"א, אמנם כן מתבאר מדברי הגר"א בביאורו (סעיף קטן ל"ז בליקוט), אבל מדברי מרן בבית יוסף שכתב שדברי הטור נכונים בטעמם וכו', נראה שסובר שגם הרשב"א לא חשש לדבר אלא לכתחילה, אבל מודה שאין לאסור בדיעבד. ומסתימות דברי מרן בסעיף ח' נראה עוד, שאפילו לא היה בגיגית אלא מעט מים, יש להתיר, וכמו שכתב הרמ"א שם. ומאידך לכתחילה נראה שיש להזהר אפילו במים מרובים, וכדמשמע מדברי הרשב"א שלא נתן תקנה אלא לנפץ.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן