שאל את הרב
print
אא
בחודשים אב עד אלול בשנה שעברה עשיתי יין בייתי, ושמתי בתוכו סוכר, כנראה ללא תוית הכשר לפסח (סוכר רגיל שנמכר במשך ימי השנה) וברצוני להשתמש בפסח ביין הזה האם ישנה בעיה כלשהי בעיקר בגלל הסוכר?

הרב רזיאל כהן

לדעת מרן הש"ע (סי' תסז סעיף ח) "אחזוקי איסורא לא מחזקינן", ואין לחשוש שמא נתערב החמץ במוצרים שאינו אמור להמצא בהם. ולכן אין מניעה לשתות את היין בפסח. בנוגע לסוכר, יש להבהיר, שאכן בעבר היה מצוי בו הרבה זיופים ותערובות קמח, או שהפועלים במקום הייצור לא היו נזהרים מחמץ. לכן נהגו רבים (גם אצל הספרדים) להמנע מסוכר רגיל בפסח ואוכלים רק מסוג מסויים המוחזק בנקיות. כיום גם הסוכר הנעשה בלא השגחה מיוחדת לפסח, בד"כ מיוצר ונארז באופן שאין בו חשש, ומותר לאכלו בפסח אע"פ שאין עליו חותמת כשרות לפסח (ע' חזו"ע על פסח עמ' קטו).
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0