לדעת מרן הש"ע (סי' תסז סעיף ח) "אחזוקי איסורא לא מחזקינן", ואין לחשוש שמא נתערב החמץ במוצרים שאינו אמור להמצא בהם. ולכן אין מניעה לשתות את היין בפסח. בנוגע לסוכר, יש להבהיר, שאכן בעבר היה מצוי בו הרבה זיופים ותערובות קמח, או שהפועלים במקום הייצור לא היו נזהרים מחמץ. לכן נהגו רבים (גם אצל הספרדים) להמנע מסוכר רגיל בפסח ואוכלים רק מסוג מסויים המוחזק בנקיות. כיום גם הסוכר הנעשה בלא השגחה מיוחדת לפסח, בד"כ מיוצר ונארז באופן שאין בו חשש, ומותר לאכלו בפסח אע"פ שאין עליו חותמת כשרות לפסח (ע' חזו"ע על פסח עמ' קטו).