Menu
שאל את הרב
print
אא

מהיכן ניתן ללמוד מהשו"ע שאם בישל דבר חריף בכלי בן יומו הוא מקבל את טעמו. לדוגמא, אם בישל דבר חריף בכלי בשרי בן יומו הרי הוא כבשר לעניין שאסור לאכלו עם חלב? בסימן צ"ו סעיף א' מדובר על סכין שיש בה גם דוחקא דסכינא.

הרב לירן ישי

שאלת חכם חצי תשובה באמת כן לומדים מסימן צ"ו סעיף א' שציינתה.
דדוחק הסכין גורם להפליט מהסכין כמו שהחום של הבישול גורם להפליט, אלא שהחריפות שומרת על הטעם שלא יחשב טעם קלוש. ולכן כשיצטרף בישול שמוציא את הטעם לחריפות יחשב כטעם ראשון. וכמו שמוכח זה מרש"י (חולין קי"ב) שכתב: חורפיה בלע טפי מדגים רותחים, ואגב דוחקא דסכינא פלט סכינא ובלע צנון. עד כאן לשונו. ומבואר דהדוחק גורם להפליט מהסכין, והחריפות היא מבליע, ולכן כשיש חום שיפלוט במקום הדוחקא בצרוף החריפות יבלע טעם בשר.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן