שילוח הקן בבית
לכתחילה יש להפקיר את המקום לפני שתטיל ביצים. ובדיעבד בדורנו שאין אנו רגילים ביונים ואין אנו רוצים בליכלוכם יש אומדן דעת שלא כיון לזכות בהם. עי’ ויען שמואל חלק ז סי’ כה.

בת שרוצה ללמוד בסימנר +לימוד מקצוע עד שתתחתן כשהמטרה העיקרית היא לשמור על הרמה הרוחנית שלה [וישנה אפשרות גם לעבוד] והאבא לא רוצה בזה אלא שתלמד במכללה חרדית מקצוע אחר שלטענתו יש בו יותר ביקוש ותוך כדי גם לעבוד כדי שיהיה לה כסף לחיים והבת יודעת שאם תסרב האבא יפגע .מה צריך לעשות?
חשוב ביותר שתלמד בסמינר כדי שתשמור על הרמה הרוחנית שלה, ולכן תבקש מהמורה או מהמנהלת וכן מתלמידי חכמים, שישוחחו בענין זה עם האבא ובעזרת ה' ישתכנע שעדיף כך. ואומנם גם אם לא היה משתכנע לא שייך כיבוד אב ואם אלא בדבר הנוגע אליו כגון שמבקש עזרה וכדו' אבל בדבר שנוגע לבניו בלבד כגול לימודים נישואין וכדו' לא שייך כיבוד אב ןאם (עיין יחוה דעת חלק ה' עמוד רנ"ו בהערה)