Menu
שאל את הרב
print
אא

אצלנו בבית לא אוכלים הרבה מוצרי חלב ולכן כלי האוכל החלביים מעטים. לפני תקופה קניתי מחבת וייחדתי אותה להיות חלבית, אך לא השתמשתי בה ולאחר זמן רב צליתי עליה בשר. כנראה שכחתי מהמקרה ובהפרש של כמה חודשים רציתי לטגן חביתה עם גבינה, ובאופן אוטומטי עשיתי זאת על אותה מחבת. רק לאחר כמה שבועות נזכרתי באותו בשר שצרבתי על המחבת. הצטערתי מאוד על האיסור שעברנו במיוחד מכך שבעלי אכל מאותה חביתה.
כיצד יש לעשות תשובה ומה דינה של אותה מחבת?

הרב רזיאל כהן

היות ובשעה שטיגנת את החביתה החלבית לא היתה המחבת "בת יומה" (כלומר – עברו עליה יותר מ-24 משעה שנבלע בה בשר), החביתה ההיא מותרת באכילה בדיעבד, לאחר שטוגנה בשגגה.
היות ולא היה שום איסור באכילת החביתה (ורק לכתחילה היה אסור לטגן במחבת זו), לכן התשובה למכשול שנעשה – היא לסמן מכאן ולהבא את הכלים החלביים בסימן מיוחד, למנוע מכשול דומה בעתיד.
המחבת – אסור להשתמש בה מכאן ולהבא, לא לחלב, ולא לבשר (לפרווה – מותר), עד שתגעילו אותה בתוך מים רותחים ומבעבעים הנמצאים בסיר שעל גבי האש.
כדאי להגעיל אותה בהקדם, כדי למנוע מכשול.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן