Menu
שאל את הרב
print
אא

במקומי, נוהגים לרקוד בעת קריאת המגילה בקטעים מסויימים, האם מותר? כמו כן נוהגים לנגן בכלי נגינה בעת אמירת ההלל, האם מותר? באם אפשר, אשמח לדעת מקורות לזה, כדי להסיר ספק ממני ומחברי. תודה.

הרב אדיר כהן

לא שמעתי על מנהגים אלו בלתי היום. וכנראה הוא מנהג חדש על ידי חדשים מקרוב באו. ואף שאין בהם איסור ממש, מכל מקום לפי עניות דעתי כדאי להמנע ממנהגים אלו מכמה טעמים. כי על ידי ריקודים אלו יש חשש לזמזומים ודיבורים על ידי הרוקדים שיחזרו וישלשו את המלים לפי המנגינה או מלים אחרות שלא מהמגילה, ופסק מרן בש"ע (סימן תרצ"ב ס"ב) שאין לשוח בשעת קריאת המגילה (וכן בקריאת ההלל אין להפסיק. עיין בש"ע סימן תכ"ב ס"ד). וגם על ידי כל אריכות זו יתכן שיגרם טורח ציבור לכל הפחות למקצת מהקהל, וחכמים החמירו בזה מאד בכמה מקומות. ובפרט בליל פורים שזה לאחר צום. וגם כמדומה לי שכן מנהג הנוצרים והרפורמים בבתי תפלתם לנגן ולרקוד וכו'. וא"כ יש בזה חשש של "ובחוקותיהם לא תלכו". ועל כן אף אם תמצי לומר שאין בזה איסור ממש, אין ראוי לנהוג כן.אלא עדיף להשאיר את הניגונים והריקודים לאחר גמר כל התפילה, ואז אלו שאינם ממהרים לביתם ישארו וישירו שירי קודש בשמחה להודות לה' יתברך על כל חסדיו עמנו. ובזה הכל על מקומו יבא בשלום.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן