Menu
שאל את הרב
print
אא

אדם שנפטר ב ז' אדר. מתי עושים אזכרה. באדר א' או ב' . ואם נפטר באדר ב' או א ' האם זה משנה. מה הכלל?

הרב רחמים מאזוז

אם זה בשנה ראשונה, דהיינו שנפטר באדר בשנה רגילה, ואחריה שנה מעוברת כמו השנה, עושים באדר א' שבזה נשלמו 12 חדש. אבל בשאר השנים שאחרי כן עושים באדר שני, כמו שפסק מרן בש"ע (סימן תקס"ח סעיף ז'). ואם הוא מבני אשכנז עושה האזכרה באדר א', כמ"ש שם בהגה.
ואם הוא נפטר בשנה מעוברת באדר ראשון או באדר שני, בשנים המעוברות הבאות עושים האזכרה בחדש אדר שנפטר בו. אם זה א', א'. ואם באדר שני, יעשה בשני.
ובשנה ראשונה שאחר שנה מעוברת, למשל נפטר באדר א' השנה או בניסן או אייר, יש בזה מחלוקת פוסקים, והכריעו, שיעשה האזכרה בסוף חדש 12, דהיינו אם באדר א' האזכרה תהיה בשבט. ואם נפטר בניסן, אזכרת השנה תהיה באדר, וכן בשאר החדשים. אבל התענית שמתענים ביום האזכרה יעשו באותו החדש, דהיינו באדר, ניסן, השנה הבאה. ויש מחמירים לעשות האזכרה בחדש ה-12 וגם בחדש ה-13. וגם יש מתענים בשניהם. (מקורות: ראה בכף החיים שם אות ע"ו, ע"ז, פ"ט, ושו"ת רב פעלים חלק ד' חאו"ח סימן מ"א, ובשו"ת איש מצליח (כרך ג') חאו"ח סימן ל"ח ובהערה שם).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן