Menu
שאל את הרב
print
אא

בנוגע ל-7 ברכות לחתן, ראיתי בילקוט יוסף שאם עושים את ה-7 ברכות מחוץ לבית החתן ואפילו אם המקום בשכירות, בכל מקרה לא מברכים 7 ברכות, רציתי לדעת מה המנהג של ג'רבא בזה, כי אני יודע שהמנהג אצלינו מקדמת דנא לברך בבית אחר, ואני יודע שיש בזה חילוקי דיעות. שאלתי מהו מנהג ג'רבא ומהי דעת רה"י שליט"א?

הרב אדיר כהן

בג'רבא זה לא היה מצוי כלל, כי כמעט תמיד עשו בכל ימי השבע ברכות את ימי המשתה בבית החתן, וזה יכלו לעשות בנקל אחר שהמנהג שם בדרך כלל שיש לכל אחד חצר רחבה, וכל בן שמתחתן מוסיפים לו חדר באותה חצר. משא"כ בדורנו זה, שיש לכל אחד בית פרטי, ובפרט זוגות צעירים שביתם קטן מהכיל, ולכן נהגו לעשות בבית הקרובים.
ומרן זקני, ראב"ד ג'רבא, הגאון רבי רחמים חי חויתה הכהן זצ"ל כתב בפשטות בספרו "זכרי כהונה" חלק א' (מערכת ב' אות כ"ד) שאין לברך שבע ברכות אלו אלא בבית החתן ויש שהעידו שבירכו שבע ברכות בג'רבא שלא בבית החתן בנוכחות מרן ראב"ד ג'רבא, הגאון רבי כלפון משה הכהן זצ"ל, ויש שדחו שאפשר והיה זה ביום האחרון באופן שאין דעתם לחזור רק למחרת. ועיין בכל זה באורך בתשובת מר דודי הגאון רבי דוד עידאן נר"ו בקובץ ויען שמואל חלק י"ב (סימן ט"ו). ומ"מ דעת מרן ראש הישיבה מו"ר הגר"מ מאזוז נר"ו כדעת הסוברים שאפשר לברך אף שלא בבית החתן, והובאה דעתו בזה בהגהתו לספר נפש חיה (מערכת ח' אות י').

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן