שאל את הרב
print
אא

אם יש קלף מעובד בעפצים, ולא גורדה הליצה יותר מהרגיל או שכלל לא, הוא יהיה יותר מהודר לכו"ע?

הרב שלמה מועלם

וגם מצד בשר לא גרדו רק להסיר הבשר.

לס"ת זה יהיה יותר מהודר.

שאלת המשך:

שאלתי את הרב: "האם כשיש קלף מעובד בעפצים, ולא גורדה הליצה יותר מהרגיל או שכלל לא, האם הוא יהיה יותר מהודר לכו"ע?" והרב ענה: "וגם מצד בשר לא גרדו רק להסיר הבשר. לס"ת זה יהיה יותר מהודר." למה הרב התכוון? לגוויל? אני התכוונתי לקלף (בשביל תפילין). האם כשלוקחים קלף (מה שמוכרים בחנויות בתור קלף לא מגורד), ומעבדים בנוסף בעפצים, או (לחילופין) שלוקחים עור שלם לא מעובד, ומחלקים בין הקלף לדוכסוסטוס, ומעבדים את הקלף בעפצים- זה יותר מהודר לכו"ע?

הרב אדיר כהן

יש שהדרו להשאיר קצת משכבת הליצה, שעל ידי כך יודעים בודאות שלא הסירו מצד בשר יותר מצד שיער.

ולענין עיבוד בסיד, כך המנהג, עפ"ד דברי הראשונים ומרן ז"ל, ויש שכתבו שעיבוד זה אף יותר ראוי מעפצים, אם כי לקושטא דמילתא אם מוסיפים עפצים על העיבוד הרגיל, הרי זה מהודר, כל שלא מתקלקל הקלף על ידי זה.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0