תפילין בחג השבועות
לא מניחים אבל המניח לא עבר על איסור. עיין ש”ע ונושאי כליו סימן ש”א סעיף ז’ ועוד. וכן אמר מרן ראש הישיבה שליט”א באחד מהשיעורים במוצאי שבת, שתפילין אינם מוקצה בשבת ויכול לטלטלם מחמה לצל.
בילקוט יוסף קיצוש"ע סימן שיח סימן צח, כתב שהנוטע בשבת בשוגג מותר למוצ"ש. והיינו שהוא פסק כדברי המשנה בתרומות שבמזיד דווקא יעקר, אך בשוגג יקיים. והנה בביאור הלכה סימן שיח, א כתב להכריע כרבי יהודה שבברייתא דס"ל שבין בשוגג ובין במזיד - יעקר! והיינו ע"פ כללא דעירובין מו, ב דכ"מ שנח' ר"מ ורבי יהודה הלכה כרבי יהודה. ** בעל הילקו"י הפנה ליבי"א ח"י, מצאתי את המקור - שם לא דן בגוף השאלה אם פוסקים בזה כר"מ או כרבי יהודה, אלא הזכיר את המשנה בתרומות אגב השאלה המרכזית האם אחר שאמרינן יעקר אם אפשר לחזור ולטעת שוב. וכמדומני שלא בעיון כתב כן הילקו"י, וממילא אפי' להולכים בכ"מ כהילקוט יוסף אין להם לסמוך על זה, דאגב שיטפיה כתב כן. מה דעת הרב? זו שאלה הלכה למעשה! נציין שהלכה זו אינה מובאת בילקו"י הרגיל אלא רק בקיצור! לכן אין "הערות" לעיין בהם.
דבריך מסתברים, ואכן ביבי"א (ח,י או,ח סי' נה אות טו) לא התיר אלא לעקור ולנטוע מחדש שאז לא נהנה ממלאכת השבת, אך להנות מאותה נטיעה לא התיר. ע"ש.