טיגנתי מבלי לשים לב ובטעות חזה עוף במחבת פרווה מה הדין לגבי המחבת?
המחבת בשרית. ומאכל פרווה שנתבשל בה מותר לאוכלו עם חלב. אך אין לבשל בה לכתחילה פרווה על מנת לאוכלו עם חלב. ויש מקילים אף לכתחילה.

מהי דעת הרב, מותר לחתום על כרטיס אדי?
בזמנו שעוררו ודנו בזה הרבנים (תשס"ו-תשס"ז) והתווכחו מה רגע קביעת המות וכדו', שמעתי ממרן ראש הישיבה שליט"א, שאמנם אי אפשר להחמיר כ"כ בזה כי המחמיר מצד אחד מיקל מצד שני, ויש בזה פיקוח נפש והצלה. אך כל שאין הסכמה ברורה מצד גדולי הרבנים והרופאים. שלא לבצע כל פעולה בנפטר רק אחר שנקבע מותו בודאות ורגע המוות לפי ההלכה, עם פיקוח של תלמידי חכמים בכל מקרה, מה שלעת עתה עדיין לא נעשה, ולכן למעשה אין לחתום על כרטיס זה כיון שיש עדיין חשש גדול של שפיכות דמים, אחר של בהכרח מחכים לרגע המוות ע"פ ההלכה.
מאת: פלוני | תאריך: ט״ו באלול ה׳תשע״ז – ספטמבר 6, 2017
נראה לי שכבוד הרב המשיב חולק על מרן רה"י שליט"א שהתיר לחתום על כרטי אדי https://www.ykr.org.il/modules/Ask/answer/8028 או שיש לחלק בין אדם חולה רח"ל לבריא?
במקרה שם היא ודאי צריכה לקחת תרומה להשתלה לרפואתה וחשש רחוק אולי יקחו ממנה ושגם זה לא אסור אא"כ עשו שלא כדין קודם רגע המת מבחינה הלכתית) וכל מקרה לגופו, ומה שכתבתי בתשובתי הם דברים ששמעתי ממרן רה"י בעצמו.