Menu
שאל את הרב
print
אא

ידועה ההלכה שאי אמירת תחנון בשבעה דווקא אם מתפללים בבית האבל אבל אם האבל מגיע לבית הכנסת רק האבל לא אומר אבל השאר אומרים... בשכונתינו יושב חבר שבעה אבל לא עושה תפילות והספדים בביתו אלא בבית כנסת קטן סמוך לביתו. והביהכנ״ס הזה מתקיים בו תפילות מנחה וערבית אבל לא שחרית. אבל בעקבות השבעה מתפללים גם שחרית עד סוף השבעה, השאלה נשאלת האם באופן כזה אומרים תחנון או לא. כי זה לא דומה שהאבל מגיע לבית הכנסת כי כל התפילה שמתקיימת רק בגלל האבל ? ואם לא אומרים, מה הדין לגבי מנחה וערבית שאמנם התפללו כל הזמן אבל ההספדים מתקיימים שם בין מנחה לערבית 

הרב אדיר כהן

אם האבל  מתפלל בבית הכנסת יאמרו שם וידוי ונפילת אפים, ורק בליל השבעה כשמתפלל בבית הכנסת מנחה וערבית ועושים שם את האזכרה, ולכבודו באים רוב עם, לא יאמרו וידוי ונפילת אפים במנחה (חזו"ע אבלות ח"ג עמ' י"ד והלאה ושכן הורה באזכרת הג"ר שלמה מאזוז זצ"ל והסכימו עמו רבני ג'רבא שבנתיבות, וכן הורה הגאון הנאמ"ן) 
ולכן גם בנ"ד שאף שאין זה באזכרת השבעה, מ"מ כיון שעיקר הבאים לשם הוא לכבוד הנפטר, ולכן עושים שם הספדים בין מנחה וערבית, לא יאמרו תחנון וכ"ש בתפלת שחרית שהמנין מתקיים שם אך ורק לכבוד הנפטר שלא יאמרו שם תחנון. 

שאלת המשך:

 ב ספר "עלי הדס "מביא שמנהג תוניס שהקהל נגררים אחרי האבל ואין אומרים תחנון. ומפנה לכף החיים סימן קלא ס"ק ס שמביא את הארחות חיים שאין אומרים תחנון.

הרב אדיר כהן

אכן כן מנהג תונס. אך הרב השואל שאל מה ההלכה (והרב השואל לא תונסאיאלא ג'רבאי) ורב בית כנסת ליוצאי ג'רבא, ואין הכי נמי שבמקום שידוע להם שנוהגים שלא לומר תחנון בכל גוונא יכולים להמשיך במנהגם

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן