כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
האם מותר לבשל קודם הפסח אוכל כשר לפסח בכלים שהשתמשו בהם לחמץ ולא הוכשרו אך הם נקיים ואינם בני יומן, בהסתמך על הכלל של נ"ט בר נ"ט, שהרי לכאורה לפני פסח עדיין החמץ הוא היתרא, ועוד שאינו בן יומו, או שאסור גזירה אטו בן יומו, וכמו כל שאר כלי איסור שאינו בן יומו...
לכתחילה אין להשתמש בכלים הללו, מאחר ולדעת הרבה ראשנים חמץ נחשב איסורא בלע (וכך תופס מרן בסימן תנ"א כידוע) ואע"פ שאינן בני יומן הרי גם נותן טעם לפגם אסור לכתחילה. עיין יו"ד ר"ס ק"ג) אולם בדיעבד שכבר בישלו את האוכל הכשר בכלי חמץ הנ"ל יש להתירם לאכול בפסח.