Menu
שאל את הרב
print
אא

בעניין תנור שמחממים דבר בשרי האם מותר ישר אח"כ לחמם דבר חלבי ומה הדין בפרווה? ואם ביחד ומכוסה מה הדין? תודה רבה

הרב מיכאל סגרון

כתב מרן זצוק"ל בספרו יביע אומר (חלק ה' יורה דעה סימן ח') בדברים יבשים מותר בזה אחר זה, ובתבשיל לח בדיעבד אפשר ולכתחילה יש להחמיר שלא לבשל אפילו לאחר מעת לעת (24 שעות). ורק באוכלין כגון אפיית עוגות גבינה לאחר צליית בשר אפשר להתיר לאחר מעת לעת מצליית הבשר, ודווקא במגש מיוחד למאכלי חלב ובתנאי שיסיקו את התנור לפני האפיה כ-20 דקות באופן שחום התנור יסלק את ה"זיעה" מהבשר.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן