במהלך ייבוש הענבים לתעשיית הצימוקים עלולים חרקים רבים להתפתח על גבם, ויש בזה שינויים בין מקומות הייצור, ובין שיטות הייבוש השונות, ולכן יש הבדלים גדולים בטיב הסחורה, לפעמים היא נקיה מאד ולפעמים היא ממש נגועה ולא ראויה כלל לאכילה.
יש שטענו שהצימוקים הלבנים בשגחת העדה החרדית, הם נקיים גם ללא בדיקה, ויש שמפקפקים בזה.
הבדיקה הטובה ביותר – היא לבדוק את הצימוקים אחד אחד מול מקור אור, שיוצר “שיקוף” של הצימוק ומדגיש את החרק את נמצא על גביו. אבל מבחינה מעשית קשה לנהוג כן, בגלל ההתכווצות של הצימוק המקשה מאד על הבדיקה, וגם אין הכל בקיאים להבחין בין חרק לסתם לכלוך.
ולכן המלצת הרב רווח (בספרו תולעת שני ח”ד) לבדוק “מדגם” מן החבילה, וזאת ע”י שריית כמות של כ-10% מהחבילה במים חמים למשך רבע שעה, ולשפשף את הצימוקים בעדינות כשהם בתוך המים, ובתום הזמן יש לבדוק אם צפים חרקים על פני המים. במדה ונמצאו – אין להשתמש בכל האריזה, מאחר והבדיקה קשה מאד, וכאמור.
למניעת בל תשחית, עדיף מראש לרכוש תוצרת של העדה החרדית.