הבנתי מהשאלה שנעשה לכם עוול וצער בבניית המצבה, אך לא מובן מה בדיוק התכוונתם לשאול לענין ההלכה, האם כוונתכם לתבוע את אותו איש מצבות?
ולגבי מה שכתבתם שנגרם חוסר אמון ובגלל זה אתם מתעכבים בבניית מצבה חדשה, אל לכם לחשוב כך, דעו שרוב האנשים הם כשרים וטובים ומעט הם לא הגונים וגנבים, ואם נחשוד ונחשוש מרוב העולם לא נוכל ללכת לרופאים ולא נוכל לקנות ולמכור כלום. אלא שמכל מקום כדאי לברר לפני על אדם אמין, וכן לא לתת לא את כל הכסף מהתחלה רק מקדמה, ורק אחרי שעשה לשביעות רצונכם, ועוד. בקיצור לא לחשוש יותר מדי, אבל לנקוט בכללי הזהירות האפשריים.
ברוכים תהיו.
היות וקבלתם תשובות סותרות נענה עם מקורות בעז”ה כדי שיהיה אפשר לבדוק את הדברים:
לגבי תאריך האזכרה, כתב הרב חיים רבי שליט”א בספר יקרא דחיי (סי’ י”ח אות ס”ז) שיש לעשותו ביום י”ב חודש ולא ביום הפטירה ואם כן יש לעשות את האזכרה במקרה שלנו בכ”א אדר ב’. וממילא י”א חודש הוא בכ”א אדר א’, וגם אז יש נוהגים לעשות אזכרה (קטנה יותר) ואינו חובה.
לגבי העליה לקבר, כתוב בשלחן ערוך (יו”ד סי’ שד”מ ס”כ) שעולים בסוף י”ב חודש, ולא בסוף השנה, לכן גם העליה לקבר תהיה בכ”א אדר ב’.
בשנת האבל על ההורים אסור ללכת לחתונות ולאכול שם, גם אם אין שומעים ומזיקה ואין רוקדים שם. אבל להגיע רק למעמד החופה – אין בעיה, ומיד אח”כ לאחל “מזל טוב” (ולמסור את הצ’יק) וללכת.
לסעודת ברית – גם כשאין שם מוזיקה, לא פשוט בכלל, ולא כדאי ללכת.
ודעת מרן הגר”ע יוסף להתיר ללכת לסעודת ברית (והסומך עליו אין מזניחים אותו), אך בתנאי שלא תהיה שם מוזיקה.
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.