Menu
שאל את הרב
print
אא

ב"ה כבוד הרב שליט"א תודה רבה על המענה עם זאת, כיון שהדבר נודע למעשה ובשאלה חמורה מעין זו, עלי להבין היטב מה וכיצד לדבר עם הגבאים, שבשלב זה עדיין אינם נחפזים לקיים ההלכה. ובינתיים הם מוציאים אותם לשימוש, וכפי הנראה יארך זמן עד שיבינו שכדאי לא להשתמש בהם. אם כן, אחדד את שאלתי לגבי הספרים שטופלו בידי אדם שאינו יודע הלכות: האם ניתן לומר ממש שהם פסולים? או שמדין חזקת כשרות - כל זמן שלא ידוע לי בבירור שנעשה תיקון הפוסל את הספרים - מותר לקרוא בהם בברכה ולענות אמן על ברכות העולה בהם? בכל הכבוד וההערכה

הרב אדיר כהן

כדאי לברר עם הגבאי בעדינות איזה סגנון של טעויות תיקן בזמנו ועל ידי כך יוכל לשער באומד הדעת להיכן המציאות נוטה וגם יבדוק את סוג הספרים אם הכתיבה מהודרת או בכתיבה שמצוי בה דיבוקים וכו', אם זה קלף משוח שמצוי בו יותר שיתפוצצו האותיות (ובפרט במשיחה עבה). ובמקביל לשכנע אותו בדרכי נועם שעדיף לקרוא בספרי תורה החדשים שהם נאים ומהודרים וקלים לגלילה וכו' ובכל אופן לגבי הספרי תורה הישנים הרי גם ס"ת פסול דעת הרמב"ם שכשרים לברכה וסומכים על דבריו כשיש לספר תורה חזקת כשרות (וע"ע יחו"ד ח"ו ס"ס נ"ד). וא"כ אם אחר הבירור נראה שלא נעשו בס"ת תיקונים הפוסלים אפשר לצרף את דעת הרמב"ם אבל לא בפרשת זכור (וע"ע בתשובת מרן הגר"ע זצ"ל בקובץ ויען שמואל חלק י"ז סימן י"א) 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן