Menu
שאל את הרב
print
אא

עשינו בחג פסח האחרון "על האש" בבית. והאש נאחזה בבשר פיתאום.. רציתי לשאול מה הדין לכבות את האש הזאת ביו"ט בשביל שהאש לא תשרוף את הבשר..

הרב מצליח מאזוז

יש להרים את הבשר מעל האש, ועל ידי כך היא תכבה מאליה, ואח"כ להחזיר שוב על האש.
ואם אי אפשר להרים את הבשר, לדעת הרמ"א (בסי' תקיד ס"א) ודאי שמותר, וכן נוהגים האשכנזים. וגם לנו הספרדים במקרה זה אפשר לכבות את האש (כיון שכך הוא דרך הצליה של בשר על האש שמידי פעם עולה להבה בגלל השומן, ומכבים אותה. עיין שו"ת תפלה למשה ח"ד סי' לט. וכ"כ להתיר מטעם אחר בהגהות איש מצליח על מ"ב סי' תקיד בהערות שבסוף הספר).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן