שאל את הרב
עשינו בחג פסח האחרון "על האש" בבית. והאש נאחזה בבשר פיתאום.. רציתי לשאול מה הדין לכבות את האש הזאת ביו"ט בשביל שהאש לא תשרוף את הבשר..
הרב מצליח מאזוז
יש להרים את הבשר מעל האש, ועל ידי כך היא תכבה מאליה, ואח"כ להחזיר שוב על האש.
ואם אי אפשר להרים את הבשר, לדעת הרמ"א (בסי' תקיד ס"א) ודאי שמותר, וכן נוהגים האשכנזים. וגם לנו הספרדים במקרה זה אפשר לכבות את האש (כיון שכך הוא דרך הצליה של בשר על האש שמידי פעם עולה להבה בגלל השומן, ומכבים אותה. עיין שו"ת תפלה למשה ח"ד סי' לט. וכ"כ להתיר מטעם אחר בהגהות איש מצליח על מ"ב סי' תקיד בהערות שבסוף הספר).
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור