עבודה לפני תפילה
הנכון כמו שהערת לה. ומ”מ מאחר שאין מזה תועלת ואדרבא מגע למצבים לא נעימים, קיימא לן כשם שמצוה לומר דבר הנשמע, כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע. ומוטב שיהיו שוגגים (באופן מסוים) ולא מזידים. וההי”ב. ולהתפלל לה’ שהדברים יפעלו בליבה.

כתוב בחלק מסידורי התפילה בברכת ''מצמיח קרן ישועה'' לכוון שלא יהרוג ארמילוס הרשע את משיח בן יוסף א. מיהו אותו ארמילוס? ב. מה תפקידו של משיח בן יוסף? ג. מדוע יש לכוון ב''מצמיח קרן ישועה''על משיח בן יוסף, הרי בתחיל הברכה מוזכר ''את צמח 'דוד''' ולא צמח יוסף?
1. הוא מלך רשע בליעל שיעשה צרות צרורות לישראל קודם ביאת המשיח. (ומוזכר בתרגום (בישעיה י"א ד') ובמדרשים.
2. משיח בן יוסף הוא מכין את הקרקע לגאולה ולמשיח בן דוד, והוא ילחם בגוג ומגוג. ואם חלילה לא נזכה, הוא עלול ליהרג על ידי ארמילוס, ואז יבוא משיח בן דוד וילחם בו ויהרגנו, ואחר כך יחיו המתים ועמהם משיח בן יוסף.
3. משיח בן יוסף הוא מכין את השטח למשיח בן דוד, ונרמז במילים "וכסא דוד" עבדך מהרה בתוכה תכין. ולכן מתפללים עליו שם.