Menu
שאל את הרב
print
אא

א) בביתי מפרישים תרומות ומעשרות לפי הנוסח בסידור, כמות קטנה מכל ירק או פרי שנקנה מהחנויות או מהשוק, עוטפים את מה שהופרש בשני שקיות ומשליכים לאשפה. האם כך רצוי לנהוג? ב) מהו חילול מעשרות שעושים בפסח? מי צריך לעשות אותו? האם מי שנוהג לפי סעיף א' צריך גם לחלל מעשרות? ג) ישנם גופים ומכונים שונים ששולחים לנו להיות שותפים בחילול המעשרות ע"י תשלום שנתי וכו' מהי התועלת אם בכלל בהשתתפות הזו האם היא רצויה?

הרב יעקב כהן

א) אפשר להקל בזה בפירות שהם ספק מעושרים (דמאי), אבל טבל ודאי רצוי להחמיר להניח את הפירות יום יומיים עד שיתקלקלו הפירות ואח"כ לזרקם לאשפה וכמו שעושים פח שמיטה בשביעית.
ב) צריך לפדות את המטבעות שחללו עליהם מעשר שני במשך השנים. ועושים זאת בשנה הרביעית ובשנה השביעית בערב שביעי של פסח. ובעל הבית עושה זאת ויכול למנות שליח שיעשה במקומו. וזה לא שייך לסעיף א'.
ג) כוונתם להקל על האנשים שלא יצטרכו להכין מטבעות לחלול מעשר שני, וכן שלא יצטרכו ליתן מעשר ראשון ללוי ומעשר עני לעניים (בטבל ודאי) כי הם מסדרים את כל זה, וכמובן צריך לדעת מי עומד בראש המכון אם הוא רב מוסמך שיודע היטב את ההלכות השייכות לזה. ועכ"פ אפשר להסתדר גם בלי להשתתף אתם רק צריך לדעת את פרטי ההלכות (והובאו בקצרה בסידור איש מצליח).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן