סיום מסכת לשני נפטרים כאחד
אם התחייבת לעשות סיום מסכת לעילוי נשמת כל אחת בנפרד, יש מה לדון, אבל אם לא אין שום מניעה לעשות סיום לעילוי נשמת שתי נשמות, ונר לאחד נר למאה.
לרב שלום, האם אפשר לצאת עם קבוצה לבית מלון, כאשר הוא בתוך שנת אבלות על אביו (אמור להתקיים בסוף השבוע)?
בספר חזון עובדיה – אבלות (ח”ב עמוד קנח) כתב שאין לצאת לטיול מאורגן כל שלשים יום וי”ב חודש, וזה על פי דברי הש”ע (יו”ד סוף סימן ש”פ) וספר יוסף אומץ (עמוד ש”ל).
ונראה דהוא הדין כשיוצאים עם קבוצה לבית מלון שיש בזה שמחה גדולה ויש להמנע מכך.
מאת: פלוני | תאריך: ה׳ באב ה׳תשפ״א – יולי 14, 2021
הרב אביחי כתב אין ללכת בקבוצה למלון בתוך יב חודש אם כן נשמע מהדברים שמה שיוצאים למלון המשפחה לבד כמו הרבה בחופש ללא קבוצה של כמה משפחות -- מותר ?
באמת יש מחמירים גם בזה, וכמבואר בספר יוסף אומץ (עמ’ של). ע”ש. אבל למעשה נראה שיציאה עם המשפחה הקרובה בלבד לבית מלון או לטיול, מותרת וכמ”ש בשו”ת וישב הים (ח”גסי’ לז) ע”ש.וכ”פ הגרש”צ רוזנבלט בקובץ קו ההלכה (תשע”ח עמ’ כד). וכן מוכח מדברי הרב גשר החיים (פכ”א סימן ז’ או ט’) ע”ש.וכ”מ מד’ הגרי”ש אלישיב זצ”ל בקובץ תשובות (ח”ב סי’ סג) שכתב שהכל תלוי באופי הטיול. ע”ש. וע”ע בס’ אהל יעקב – אבלות עמ’ לב. ומ”מ נכון שגם במסגרת הטיול עם המשפחה לא ירבה בעניני שמחה שאין בהם כ”כ צורך. ועי’ פלא יועץ (ערך אבלות).
מאת: פלוני | תאריך: ה׳ באב ה׳תשפ״א – יולי 14, 2021
אשתי בשנת אבלה. ורוצה לצאת לנופש בגלל שהיא מרגישה שלנפש שלה זה יעשה טוב חשבתי שיש אוליי מקום להתיר זאת בפרט שעל האישה יש את אחריות הבית וכו... מה דעת מרן בזה?
אפשר להקל וכמבואר בתשובה הקודמת. [אגב, אם עברו שלשים יום יש מקילים גם באבלות תוך שנה, אם גערו בו חבריו, וא”כ כדאי שהבעל יאמר הוא או ע”י שליחים לאשתו שהיא צריכה לצאת וכו’, ויש בזה תוספת היתר אף שאין הדבר מוסכם שגערה מועילה בזה, ואכמ”ל].