איך יודעים על מקום בית הפרס
למרות ששלוחי בית דין לא ציינו את שדה בית הפרס, בכל זאת תושבי האיזור ידעו על כך שהמקום הוא בית הפרס ונזהרו מטומאתו.
תודה על הדברים החמים והמעודדים.
למרות ששלוחי בית דין לא ציינו את שדה בית הפרס, בכל זאת תושבי האיזור ידעו על כך שהמקום הוא בית הפרס ונזהרו מטומאתו.
תודה על הדברים החמים והמעודדים.
מרן ראש הישיבה שליט"א קורא ביום שישי אחר התפילה את כל הפרשה מתחילת ועד סופה כל פסוק פעמיים מקרא ואח"כ פעם אחת את התרגום של אותו פסוק, ועובר לפסוק הבא שניים מקרא ואחד תרגום.
ואמנם יש שיטת הגר"א שקוראים קטע שלם מקרא פעמיים ואח"כ תרגום של כל הקטע, ומרן שליט"א הביא ראיה נפלאה מן התלמוד נגד זה, ואמר שהגר"א יתרץ שאמנם לכתחילה צריך לקרא כל פסוק שמו"ת אבל אפשר להקל לקרא קטע שלם מקרא ואח"כ התרגום על כל הקטע.
כוונת הגמ': אי דקא צווח (-אם כן אע"פ שכעת שחבירו מוחזק לבדו, מכל מקום אין זוחזקה שנאמר המוציא מחבירו עליו הראיה), דמאי הוה ליה למעבד (-הרי בעל כרחו נטלה ממנו).
כתב המרדכי בריש יומא (סי' תשכ"ג) כתוב בתשובת הגאונים וששחקתם שאנו נוחשי נחישות שאנו רגילים ליקח ראשי כבשים בראש השנה ואוכלים דבש וכו' ומטילים מים בכוס של הבדלה ורוחצים פנינו וכו' נשיב לכם על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון כי הניחוש כזה טוב הוא ורובו מיסוד המקרא ואגדות, וכו', ומה שנותנים מים בכוס של הבדלה ושותים, ומה שנשתייר אנו רוחצים פנינו מהם כדי לחבב את המצוה. ואמרינן שיירי מצוה מעכבין את הפורענות (סוכה לח ע"א) וכו' עכ"ל. וכשאומרים פסוקים הוא עדיף, שמזכיר זכות המצוה כמו מצות ה' ברה מאירת עיניים וכן יתר הפסוקים. והובא זה בקצרה גם בטור סי' רצ"ט ע"ש.
ישנה ישיבה כזו בלוד של הציבור הדתי לאומי, הרבנים שם אינם בוגרי הישיבה, אבל ממה שקראתי עליהם, הם משתדלים ללמוד בדרך זו.
טלפון שלהם ה' אברהם סגרון: 055-9990463
מה שאינו ראוי לאכילה בפני עצמו זה אינו טעם לפטור, אלא דבר שאחר השימוש בו עדיין אינו ראוי לאכילה כגון סכין של שחיטה או כלים שעושים בהם צורות במיני מאפה פטורים מן הטבילה כמבואר בש"ע יו"ד סי' קד ס"ה, וכותש שום כמדומני שלפעמים כותשים שום ומערבים אותו חי בסלטים וכדומה ללא בישול, וא"כ צריך טבילה בברכה.
כוסות קרטון אינם חייבות הכשר.
מכתבך כנה ואמיתי, קשה וכואב מאוד. לידעתך על צער שעשו לאדם בגופו (-ולא בממונו) אין חייב האדם למחול אם לא בקשו ממנו מחילה כמבואר במסכת יומא (דף כג ע"א). ואם הוציאו עליו שם רע אינו חייב למחול אפילו אם בקשו מחילה בפני רבים כמבואר בשולחן ערוך בהלכות יום הכיפורים (סי' תרו ס"א), עם זאת לדעתי כדאי ורצוי שתטפלי אצל מטפלת רגשית מקצועית חרדית. (אני מדגיש חרדית מקצועית – אם היא לא חרדית – היא לא תבין טוב את הרקע שלך, ואם היא לא מקצועית היא לא תדע לטפל בך כהוגן).
נ.ב. אם ההורים שלך שותפים לכאב שלך ומזדהים עם התחושות שלך תבקשי שיעזרו לך בפניה לטיפול מקצועי, במידה ןאין להם יכולת או שהם לא מזדהים עם תחושתייך תפני למס' 052-3987915 (גברת חנה ווגל – מטעם עריית בני ברק) בו יכולות נערות לשוחח בדיסקרטיות מלאה על מצוקותיהם.
אסיים את דברי בכך שראיתי הרבה כמוך שגדלו הם הפכו להיות מכנחים למופת כי הם חוו זאת בעצמם ויודעים לזהות זאת אצל אחרים ולהיות רגישים ותומכים בזולת. בברכת ה' מוריש ומעשיר, מוריד שאול ויעל, ומאשפות ירים אביון.
כפי שאני מבין את השאלה אין בעיה של איסור ייחוד,ואם כך מותר לעבוד שם ואף על פי שיש שם גויים.
עם זאת יש להקפיד שהאוכל המוגש ליהודים יהיה כשר
שמעתי ממור אבי הגאון הרב צמח שליט"א שאין לעשות כך מאי דסני עלך לחברך לא תעביד
יש להוסיף על כך כי לכל אדם יש חסרונות ויתרונות ואם אדם נפגש עם שתיים בו זמנית הוא יהיה מבולבל ולא יוכל להחליט נכון