– ידועה דעת מרן הגאון רבי עובדיה יוסף נר"ו (בשו"ת יביע אומר חלק ג' סימן י"ט), שאין דין חמר מדינה אלא למשקה המשכר, ושאר מיצי פירות למיניהם לא חשובים "חמר מדינה" כלל. והמקדש עליהם בשבת, הרי זה נושא שם שמים לבטלה.
– ובלאו הכי (אף בחמר מדינה גמור), לדעת מרן אין לקדש בלילה על חמר מדינה, ואף שלושת הכוסות הנותרים, הנכון שלא לעשותן בחמר מדינה, אלא אם כן אין לו יין כלל. (עיין בהערות איש מצליח על משנה ברורה סוף סימן תפ"ג).
– לגבי מי ששתיית יין או מיץ ענבים מזיקה לבריאותו – כגון חולי סכרת וכדומה, כמעט ואין הבדל אם ישתה יין או שאר מיצי פירות. ואם על ידי השתיה עלול ליפול למשכב – הרי הוא פטור מארבע כוסות. (שו"ת חזון עובדיה סימן ד').
ועליו לברר עם הרופא אם כמות של 100 מ"ל מיץ ענבים תזיק לבריאותו. (לכל כוס די ברוב רביעית, ויכול למהול אותה במים עד קרוב לחציה).