Menu
שאל את הרב
print
אא

האם מותר לבשל הכבד אחר שלשה ימים שהיה במקרר ונצלה כדין?

הרב רזיאל כהן

  • א. אם הזדרזו לצלות את הכבד בתוך 72 שעות לשחיטה, מותר לבשלו אחר הצליה, וכפי שנתבאר בתשובה הקודמת.
  • ב. אבל אם הכבד שהה 72 שעות בין השחיטה לצליה, אסור לבשלו אחר הצליה (מפני שבפרק זמן זה הדם שבתוכו מתקשה, ואינו יוצא לגמרי ע”י הצליה). וגם אם במשך אותו זמן שהה הכבד בקירור זה לא יעזור.
  • ג. אולם אם בתוך אותם 72 שעות הוכנס הכבד למקפיא, ההקפאה שומרת עליו במצב סטטי, ולכן אין מחשבים את הזמן ששוהה בהקפאה כדי לאוסרו בבישול. ולדוגמא אם אחר 24 מהשחיטה הכניסו את הכבד להקפאה (אפילו למשך חצי שנה), הזמן שהכבד שוהה בהקפאה אינו אוסרו, ולכן אחר ההפשרה יש לכבד זה אורכה של עוד 48 שעות (דהיינו 72 שעות במצטבר) עד שייאסר לבישול. וכל שמיהרו לצלותו בתוך 48 שעות להפשרה, מותר לבשלו אחרי הצליה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן