Menu
שאל את הרב
print
אא

מה היא ברכתה של טורטייה העשויה מקמח חיטה האם מזונות או ברכת המוציא?

הרב רזיאל כהן

איני מכיר את מאכל ה"טורטייה". בספרי הפוסקים מובא שעושים אותו מקמח תירס, והוא כמעט נחשב לחם במדינות אמריקה הדרומית. (וברכתו אז שהכל). אך לא דובר על אופן שעשוי מקמח חיטה.
אם תוכל לבאר לי יותר על מאכל זה, האם נעשה מעיסה עבה או מבלילה רכה? האם מוסיפים בו סוכר או חומרים אחרים? האם רגילים לקבוע עליו סעודה? ומה ההבדל בינו לבין לחם רגיל? או אז אשתדל לענות בע"ה לאור הנתונים שתמסור.
[אחר זמן העירני ר' נוריאל עזרא הי"ו מדברי הרב יאיר נאמן בירחון אור תורה (גליון תמוז תשע"ג סימן קי"ח מכתב י"ז) שכתב שנתברר שהטורטיה עשויה מבלילה עבה, ולכן אם היא עשויה מקמח חטה יש לברך עליה המוציא, ואף שמתקפלת בקלות, מכל מקום היא עשויה לקבוע עליה סעודה. ע"ש. ודבריו נראים נכונים לדינא].

שאלת המשך: ברכת הטורטייה.

הטעם שלה קצת מתקתק בדרך כלל ממלאים אותה בבשר או בממרח שאוהבים ומגלגלים אותה ואוכלים אפשר לקבוע עליו סעודה אך לא מוכרח יותר מתוק מלחם רגיל אני צריכה להסתכל על האריזה ממה היא עשויה בדיוק בינתיים האם יש לך תשובה

הרב רזיאל כהן

כבר כתבתי בתשובה הקודמת שנראים דברי הרבנים הפוסקים לברך עליה "המוציא". וכמדומה שמעתי כן גם מהרב אהרון בוטבול שליט"א.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן