האם מותר לשתות ארבע כוסות של ליל הסדר על ידי קשית?
בשו”ת מקור נאמן (ח”א סי’ רפ”ז) נשאל מרן שליט”א על ברכה אחרונה בשתיה ע”י קשית, וענה: אם לא הפסיק בשתייתו יכול לברך. ע”ש. והוא הדין לליל הסדר שצריך ג”כ להקפיד על שתיה בכדי שתיית רביעית.

שלום עליכם כבוד הרבנים שליט"א, סבתי ז"ל עלתה מטוניס, והמנהג אצלם בבית היה לבשל את הזרוע כבש עם תבלינים וכו', ולאכול בליל הסדר באמצע ההגדה, כאשר מגיעים למילים "וזרוע נטויה זו החרב", כל אחד מבני הבית מרים את הזרוע המבושלת, ואומר את הפיסקה מההגדה, ונותן ביס, וכך כולם.. וכך נהגנו בכל שנה בליל הסדר. שאלתי, האם מנהג זה טוב? האם לשנות משהו ממנו? אציין שאין בקערה זרוע אחרת שהיא צלויה בעקבות כך.. וכן האם יש בעיה לאכול באמצע ההגדה?
אמנם בתוניס וג’רבא יש שנהגו להגביה את הזרוע, ומר זקננו רבינו שאול הכהן בספר ערבי פסחים כתב שהוא מנהג בערות. ויש שכתבו ליישב את המנהג (עי’ למו”ר ראש הישיבה זצ”ל בספר ה’ נסי ב’ פרק כ”ג הערה 39). אולם לאכול לא שמענו, ואם הזרוע צלויה הדבר אסור.