שאל את הרב
פתחתי במקורות שצויינו ודברי הרב המשיב מדוייקים ומתומצתים. רק שלא הבנתי מדוע הרב יביע אומר לא היקל לכתחלה במשקים והרי בשר בחלב הוא בגדר היתרא בלע ומספיק לו הגעלה או ליבון קל וכאן ודאי שנחשב ליבון קל (זה שאלה שעומדת אצלי זמן רב) אם תוכלו להשיב לי אודה לכם מאד.
הרב אברהם מאזוז
דעת הרב שלמה דרימר בספרו בית שלמה או"ח סימן פ"ז וסימן קס"ד כתב שכיון שהיסקו מבחוץ לא נחשב אפילו כיהסק קל ע"ש והביאו מרן הגר"ע יוסף שם ביבי"א ח"ה (חיו"ד סימן ז' אות ז'-ח') הביא את הבית שלמה הנ"ל ופירש דבריו שכח החום יכול להכשיר רק כאשר האש או גוף החימום מבפנים, אבל אם האש או גופי החימום מחוץ לתנור לא מכשירים את התנור ואפילו שמגיע לחום גבוה כיון שהאש לא נמצאת מול הזיעה ממש ולכן גם המשקים שהזיעה שלהם אוסרת לכל הדעות חשש הרב לדעת תרב בית שלמה הנ"ל
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור