close
פרשה בדיוק | קריאת פרשת דברים עם הארות קצרות לקריאה נכונה
הרב אמיר דאדוואנד
הרב אמיר דאדוונד שליט"א בקריאת פרשת השבוע מחולקת לעליות, עם פנינים נבחרים ומרגליות יקרות בכללי הטעמים והדקדוק, ושימת לב מיוחדת לטעויות נפוצות, הדרך הנפלאה ללימוד קריאת התורה ודקדוק.
*עליית ראשון:* “אחרי הכותו את (יתיב) סיחון (פשטא)” – מדוע הגיע כאן הטעם “יתיב”, ומדוע היה חשוב כל כך בחומש איש מצליח לכתוב הערה שזה יתיב לפני פשטא? מי מפסיק יותר יתיב או פשטא או תרי קדמין? “לא אוכל לבדי” – מדוע יש דגש חזק בדל”ת, איזו אות חסירה? *עליית שני:* “ואצוה אתכם בעת ההיא” – מה ההבדל בין ואצוה (הוי”ו הראשונה בקמץ) לבין ואצוה (הוי”ו הראשונה בפתח)? ההבדל בין קמץ לפתח. מיהם אותיות אית”ן ומה תפקידם? כיצד ננקד את וי”ו ההיפוך מעתיד לעבר? “עלה רש” – מה פירוש מילה זו ומה שרשה? מה פירוש המושג “חסרי פ”י” מה יותר נכון “לישב (בחיריק) בסוכה” או “לישב (בצירי) בסוכה”? מדוע אצלנו “עלה רש” בצירי, ואילו בהמשך הפרשה (לאחר חטא המרגלים) נאמר “החל רש” בקמץ? *עליית שישי:* “ונחרם את כל עיר מתים” – האם הכוונה כאן לאנשים שאינם חיים? ודאי שלא! אז מה הכוונה וכיצד נדע זאת על פי הניקוד? *שביעי:* “לא תיראום” – מה רומז במילה זו מרן ראש הישיבה שליט”א, ומתי? (אקטואלי ביותר!!!!)
00:00 – סיכום הפרשה בקצרה 10:28 – עליית ראשון 36:21 – עליית שני 01:03:19 – עליית שלישי 01:07:54 – עליית רביעי 01:11:12- עליית חמישי 01:22:27 – עליית ששי 01:28:34- עליית שביעי