Menu

במלאות השבעה | עצרת הענק עם גדולי ישראל והמונים מהארץ ומחוצה לה

כ״ט בניסן ה׳תשפ״ה – כ״ט בניסן ה׳תשפ״ה – אפריל 27, 2025
print
אא

עצרת מספד מרכזית נערכה בבני ברק במלאת שבעה ימים להסתלקותו של מרן ראש הישיבה רבנו מאיר מאזוז זצוק”ל. אלפים מילאו את האולמות וגדולי ישראל הספידו את רבנו הגדול. במהלך העצרת הוקרנה הקלטה נדירה ומרגשת של רבנו שנשא דברים לאחר פטירת מרן הגר”ע יוסף זצוק”ל, וכן הושקה יוזמת ‘הפרק היומי’ לקיום צוואתו.

במעמד עצום, התכנסו הערב גדולי התורה, רבנים, אישי ציבור ותלמידים מרחבי הארץ והעולם לעצרת השבעה המרכזית של מרן ראש הישיבה רבנו מאיר מאזוז זצוק”ל, שהתקיימה באולמי ‘ארמונות חן’ בבני ברק. העצרת שודרה בשידור חי בכלי התקשורת לבתי ישראל בכל אתר ואתר.

רב אחר רב עלו לדבר, לבכות, ולקרוא בקול על החסר הנורא שאיננו יודעים כיצד יתמלא. דברי פרידה נישאו מפי גדולי ישראל ראשי הישיבות ובני המשפחה שהגיעו לחלוק כבוד אחרון למי שנשא בעול ההנהגה התורנית, החינוכית והרוחנית שנים רבות.

לצד אחיו הקדושים בניו חתניו ורבני הישיבה שליט”א, בראשות העצרת כבדו בנוכחותם; מרן הראשל”צ הגרש”מ עמאר, מרן הראשל”צ הגר”ד יוסף, חבר המועצת הג”ר שלמה מחפוד ראב”ד “יורה דעה”, חבר המועצת הג”ר יהודה כהן ראש ישיבות “יקירי ירושלים”, חבר המועצת הג”ר שמואל בצלאל ראש ישיבת “פורת יוסף”, חבר המועצת הג”ר יצחק זלברשטיין מרא דאתרא רמת אלחנן, הג”ר יצחק ברדא ראש ישיבת “יצחק ירנן”, הג”ר שלמה ידידיה זעפרני נשיא קהילות “עמלי התורה”, הג”ר לירן ישי מרא דאתרא הרצליה פיתוח וראב”ד “עדת ישראל”, הג”ר אליהו בנימין מאדאר נשיא בית ההוראה “מים טהורים”, הג”ר יגאל כהן ראש מוסדות “יביע אומר” וחבר מועצת הרבנות הראשית, הג”ר חננאל כהן ראש ישיבת “לבנימין אמר” וראש מוסדות “חכמת רחמים”, הג”ר דוד עידאן ראב”ד “משפט וצדק”, ועוד שורה ארוכה של רבנים חשובים שליט”א

הגאונים הגדולים הג”ר משה צדקא ראש ישיבת פורת יוסף גאולה, והג”ר אהרן ירחי ראש ישיבת אור יום טוב, שנבצר מהם להגיע למעמד – שלחו מכתבים מיוחדים שהושמעו בעצרת ע”י חתנו של מרן – הגאון הרב ליאור כהן שליט”א.


“אבינו הגדול”: חתנו הגאון הרב ליאור כהן ר”י “מאור יוסף” בדברי פתיחה
חתנו הגדול של מרן ראש הישיבה ונאמן ביתו, הגאון הרב ליאור כהן ראש ישיבת מאור יוסף, פתח את העצרת בדברי הסבר על ההבדל בין הספד לדברי פרדה (לעניין צוואת מרן זצוק”ל). הגר”ל הוסיף בין הדברים מעשה שאירע עם מרן, ובו דרש מרן על סבו של הגר”ל בשנת תשמ”ז, בימי חנוכה שבהם אין מספידין, אך הורה אז שלספר ממעשי המנוח ולשאוב מהם חיזוק – אין נקרא הספד.
בסיום דבריו כיבד הגאון הרב ליאור את ראש מוסדות “חכמת רחמים” הגאון הרב חננאל כהן לשאת דברי חיזוק, והזכיר את ימי הבראשית של העלון האדיר “בית נאמן” המפיץ את תורתו של מרן למאות אלפי יהודים מידי שבוע בכל רחבי הארץ ובעולם.

“קחו עמכם דברים” הגאון הרב חננאל כהן ראש מוסדות “חמת רחמים”
ראש מוסדות חכמת רחמים וראש ישיבת “לבנימין אמר” הגאון הרב חננאל כהן, סיפר לציבור בפתח דבריו כי כאשר מסר את השיעור השבועי לפני תקופה (כשמרן רה”י היה במיטת חוליו) שלח אליו מרן את אחד הנכדים עם הוראה שלא להזכירו בתואר “מרן”.

הגר”ח חשף לציבור כי בתחילת הוצאת העלון הקדוש “בית נאמן” מרן הסתייג מהתוכנית אך לאחר שישב הוא ועורכי העלון יחד עם חתנו של מרן – הגאון הרב ליאור נתן להם מרן רשות להמשיך ולהוציא את העלון. הרב פרס לציבור את המספרים ואמר כי אם העלון הראשון יצא ב 5,000 עותקים הרי שכיום העלון יוצא בלמעלה מ 100,000 עותקים והביקוש הולך וגובר משבוע לשבוע.

בשיעור השבועי, היה מרן זצוק”ל משלב מפעם לפעם דברי אמונה ותשובות לפריצי בני עמינו. היו אי אלו שהדבר היה לצנינים בעיניהם והיו מזלזלים בחשיבות ובצורך העצום של דברים אלו. אך במשאו הסביר הגאון הרב חננאל לציבור הקדוש כי כמה וכמה פעמים הגיעו מכתבים למעכת העלון – גם כאלו שנשלחו מידי ת”ח ונושאי משרות תורניות – ובהם דברי הודאה על דברי מרן שחיזקו את אמונתם בבורא עולם.

“מה המטרה של הכנס הזה”: הגאון הרב יגאל כהן ראש מוסדות “יביע אומר” וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל
לאחר מכן עלה לשאת דברים ראש מוסדות “יביע אומר” וחבר מועצת הרבנות הראשית הגאון הרב יגאל כהן, שהיה חביב מאוד על מרן רה”י בחיי חיותו.

בדבריו על ראש הישיבה אמר הגר”י כי היום התואר “הגאון” ניתן לכל שואל ודורש והרבה פעמים אין בין את התואר מתאים לנושאו. אך אצל מרן ראש הישיבה ניתן לכתוב עליו תואר הגאון ותו לא ללא חשש, כיוון שמרן היה ‘הגאון’ של דורנו ללא ספק.

הרב יגאל סיפר לציבור כי לאורך כל השנים שאל את מרן ראש הישיבה עשרות שאלות, ציבוריות ופרטיות, ותמיד ידע שדעתו של מרן זוהי דעת תורה. אולם כאשר על אחת השאלות מרן ענה לו שאינו יודע – התחזקה אצל הגר”י ההבנה כי בכל שאר הפעמים מרן – איש האמת – ענה לו את התשובה האמיתית והנכונה.

“גברא דדחילנא מינה” : מרן הראשון לציון הגאון הגדול הרב שלמה משה עמאר
מרן הראשון לציון הגאון הגדול הרב שלמה משה עמאר, שהיה שרוי בידידות עצומה עם מרן רבנו הגדול זצוק”ל זה כיובל שנים, פתח בדבריו ואמר כי “אפשר לומר על היום שנסתלק בו מרן ראש הישיבה – זה היום שנסתלק בו מרן גדול הדורות רבנו עובדיה יוסף” והסביר כי כל זמן שמרן היה חי בו ובגדלותו והוא היה גדול דורנו – עכשיו שגם מרן רה”י עלה לישיבה של מעלה – אין לנו נחמה.

הגרש”מ הביא מהגמרא על שמואל ורב שהיו קרובים מאוד, ואע”פ כן – ביום שנסתלק רב אמר שמואל “נסתלק גברא דדחילא מינה” כי היה ביניהם יראת כבוד עצומה מהתורה שהייתה בו ומהגדלות שלו ואותו דבר זה גם בינו לבין מרן ראש הישיבה שאע”פ שהיו קרובים כאחים במשך עשרות שנים – עם כל זה אמר הגר כי עתה “נסתלק גברא דדחילנא מינה”.

הרב הרחיב לציבור, כי מעבר לגדלות התורנית של מרן זצוק”ל – יש לשים דגש גם על יראת השמים שלו, שלא הייתה יראה רגילה, גם בין הצדיקים, אלא היראה הייתה טבועה בגופו ממש. והוסיף הגרש”מ כי יראה זו וקדושה זו באה לו לראש הישיבה לא רק בזכות אביו הקדוש זיע”א אלא מכך שמרן השקיע את עצמו בתורה ולא פסק ממנה לרגע למרות ייסוריו הנוראיים במשך עשרות שנים.

מרן הראש”ל סיפר כי גם בשבוע האחרון לחיי מרן, לפני שהורדם, היה ראש הישיבה אומנם חלוש פיזית ונתון באפיסת כוחות עקב חוליו ועקב הטיפולים הקשים, אך בכל זאת מחשבתו הייתה נתונה כל העת בדברי תורה, וגם אם הגוף היה חלוש הרי שהראש והמחשבה המשיכו באיתנם הראשון.

גולת הכותרת: שלושה סרטונים מרטיטים ובהם דברי מרן ראש הישיבה
ברגעי השיא של העצרת, הוקרנו בפני האלפים שלושה סרטונים מפעימים ובהם דברי מרן ראש הישיבה רבנו הגדול זצוק”ל.

בסרטון הראשון קטע משיעור שבו דיבר על יום המיתה: בעיקרי הדברים אמר מרן: “אנחנו כאן גרים בעולם הזה, כשאדם מגיע זמנו יש אלף דרכים לקדוש ברוך הוא לקחת אותו, אבל העקרון שכל אחד ואחד יש לו זמן קצוב. צריכים לדעת שאחרי מאה ועשרים כולנו נפגש ביחד. לכן לא להצטער על אדם שנפטר לפני זמנו. כואבים? כן, אבל לבכות יותר מידי? לא.”

ובצירוף לזה הושמע סרטון נוסף בו דיבר מרן למחרת יום פטירתו של מרן מאור ישראל הגרע”י זיע”א, ובהם אמר מרן כי “יש כאלו שמרגישים יתמות גמורה. אבל הרב לא השאיר אותנו באוויר, הרב כתב לנו למעלה מחמישים ספר. הרב היה אדם מיוחד ענק שבענקים. כל שורה, כל שיחה, כל מילה לומדים ממנה משהו. הרב כולו חכמה, כולו דעת, כולו חסד, כולו בינה. אבל הרב לא נפטר, הרב חי. תפתח את הספר שלו אתה תראה אותו בתוך הספר חי ממש.

ולסיום, הושמע מי שבירך אותו ערך מרן ב”הילולא רבא דצדיקייא” לפני מספר שנים. “מי שבירך אבותינו הקדושים, אברהם יצחק ויעקב, יברך כל הקהל הקדוש הזה. בן פורת יוסף אלפים ורבבות שבאו הלילה, הקדוש ברוך הוא יחזק אתכם ויברך אתכם, יתן לכם כל טוב ותזכו לשנים רבות נעימות וטובות, אמן כן יהי רצון” ובטוחים אנו שלצד תיעוד ברכתו של מרן שהוקרנה משנים עברו – בירך מרן את כל המשתתפים משמי השמים.

קולו של מרן חדר כל לב. הדממה ששררה באולם בשעה שדבריו הושמעו, הייתה חזקה מכל מילה. הציבור שמע, בכה, ושאב אל ליבו בכל כוחו עוד “רגע של מרן”, עוד טיפת מים חיים ממעיינו הנובע של רבנו הגדול.

“יותר משריפת בית המקדש” : מרן הראשון לציון הגאון הגדול הרב דוד יוסף
מרן הראשון לציון הגאון הגדול הרב דוד יוסף, אותו העריך מרן זצוק”ל במאוד מאוד, נשא דברים נרגשים על גדלותו של מרן ועל הקשר העמוק בינו לבין מרן רבנו עובדיה זיע”א.

הרב אמר כי לאחר הרצח הנורא של מרן בעל שו”ת איש מצליח ומרן ראש הישיבה ואחיו הקדושים עלו לארץ, מרן הרב עובדיה היה אז רבה של תל אביב והיה מוסר שם שיעור קבוע בקהל רב, וכשראש הישיבה בא לשיעור (והיה אז עוד לפני גיל 30) מרן רבנו עובדיה – שהכירו מעט – כבנו של בעל “איש מצליח”, ראה אותו בין המשתתפים והעלה אותו לשבת לידו ואף ביקש ממנו שימסור חלק מהשיעור בגלל רצונו לשמוע את דבריו.

הראשון לציון הדגיש ואמר כי הוא לא יודע עד כמה הציבור יודע, אבל עולם התורה בארץ ישראל בסכנה ממש. וביקש ממרן ראש הישיבה שיעמוד בשמים ויתפלל על ציבור בני התורה ועל עולם התורה שימשיך לעלות ולפרוח בעז”ה ולא יגדע ע”י החפצים לחבל בכרם האלוקים ח”ו.

“כל העולם כולו כדאי הוא להיבראות בעבור שיהיה את מרן רבי מאיר”: הגאון הגדול הרב יהודה כהן חבר מועצת חכמי התורה וראש ישיבות “יקירי ירושלים”
ראש הישיבה פתח בשאלה “כיצד ובמה זכה מרן רבי מאיר לכל המעלות הגדולות שלו, שכולם מספרים ומספרים ולא מצליחים לגעת בכל מעלותיו?” והרב הזכיר את מה שאמר התנא רבי מאיר במסכת אבות שכל הלומד תורה לשמה זוכה לדברים הרבה, וכל העולם כולו כדאי הוא לו. ומרן ראש הישיבה היה עוסק בתורה לשמה “כאשר ציווני ה’ אלוקי” והוא נקרא שותף עם הקב”ה בבניית העולמות, הוא אהוב של הקב”ה.

הרב הוסיף ודיבר על קדושתו העצומה של מרן ראש הישיבה, ואמר בשם החזון איש “מוכשרים כמו רבי עקיבה איגר – יש בכל הדורות, אבל בשביל להגיע למעלות שלו התורה צריך להיות קדושים ולא רק מוכשרים”. וחתם הרב שמרן ראש הישיבה זכה למעלותיו ולגדלות שלו מחמת שהיה קדוש וטהור.

“נמס לבבנו”: הגאון הגדול הרב שלמה מחפוד חבר מועצת חכמי התורה וראב”ד יורה דעה
לפני דבריו של הגר”ש, סיפר הגאון הרב ליאור כהן לציבור, כי כאשר שמע הגר”ש על מצבו של מרן שפונה לבית החולים, הגם שהיה הדבר בשעת לילה מאוחרת, ישב הרב והרבנית וקראו את כל ספר התהילים לרפואתו של מרן. והוסיף הגר”ל כי כאשר הגיעו ספרי “קובץ מאמרים” חלק ג’ – מרן הוקיר לו תודה על כך, ושלח אותו אל הרב עם הספר לתת לו הראשון.

הגאון הרב מחפוד בדבריו נשא ואמר כי האבל הוא לא של המשפחה בלבד אלא של כל עם ישראל כולו. הרב גם שיתף את הציבור שמאוד קשה לו לדבר מאחר ו”נפשו קשורה בנפשו”. ואמר כי היה קשור עם מרן ראש הישיבה בקשרי נפש וקשרי אהבה, השמועה ששמענו נמס לבבנו, אבל כבד זה.

“לא פסיק קולמוסיה מגירסא”: חתנו של מרן זצ”ל, הגאון הרב מיכאל דעי ר”מ בישיבה ורב קהילה באלעד
חתנו של מרן, הגאון הרב מיכאל סיפר מעט על ייסוריו של מרן ראש הישיבה, והבהיר כי היו אלו ממש שישים שנים של סבל וצער, ולא “כואב לי הראש” “כואב לי הבטן” אלא ייסורי גוף נוראיים.

הרב הרטיט את הציבור בספרו כי אחרי טיפול מסויים, כשמרן היה בשלבי התאוששות ויציאה מההרדמה, תוך שמרן מטושטש כעין נים ולא נים, היה מפעם לפעם מתעורר וממלמל קטעי גמרא ופוסקים ומפלפל בהם. והוסיף כי כשניסה לשאול את מרן במה מדובר, מרן היה כלא שומע וממשיך להביא עוד מקור ועוד חידוש תוך כדי שהוא נרדם מפעם לפעם, ואח”כ הרב מיכאל הבין כי מחמת שהתורה הייתה כל מהותו של רבנו – אזי לכן גם כשרבנו היה בטשטוש רפואי -ראשו ופיו המשיך לעסוק בדברי תורה ללא הרף.

אור תורה מחייהו: מכתבו של הגאון הגדול הרב משה צדקא ראש ישיבת פורת יוסף גאולה
הגאון הגדול הרב משא צדקא שנבצר ממנו להגיע לעצר, שלח מכתב מיוחד שהוקרא ע”י חתנו הגדול של מרן – הגאון הרב ליאור כהן.

במכתבו מציין הגר”מ את ירחון “אור תורה” שבו התוודע לראשונה בצעירותו לגדלותו של מרן ראש הישיבה, ומשם התרקמו קשריהם מיום ליום ומחודש לחודש בתורה ובהנהגה.

גם הגאון הרב אהרן ירחי ראש ישיבת אור יום טוב שלח מכתב תנחומים למשפחה שהוקרא בעצרת הגדולה לאזני המשתתפים במקום ולאזני רבבות המאזינים בכלי התקשורת.

“מי ייתן לנו עכשיו את היופי של התורה?”: הגאון הרב אהרן בוטבול חתנא דבי נשיאה מרן רבנו עובדיה יוסף
הרב פתח עם דברים על גאונותו של הרב, “הרב היה גאון בכל התחומים, ממש בכל התחומים, בקיא בכל התורה כולה ובכל מכמני התורה. הרב ידע כל ספר וספר שנדפס – באיזה מקום הודפס, מה הם שנות חייו של המחבר, מי היו חבריו, וכן על זה הדרך. מבט מעמיק מאוד על כל ההסטוריה היהודית בצורה נפלאה ביותר.”

הרב הזכיר את הדברים שאמר ברדיו קול ברמה בשיעורו הקבוע שם: שישנם תלמידי חכמים, ולכל אחד יש לו את התחום שלו שבו הוא מתייחד. יש אחד שיש לו עיון, יש אחד שיש לו בקיאות, יש אחד שיש לו הלכה, יש אחד שיש לו הסטוריה יהודית, יש אחד שיודע שירה. אבל גאון בהכל – זה חד בדרא, מעיין בהכל – זה חד בדרא.

הגר”א הזכיר את העלון של מרן – “בית נאמן” – “שלא הייתי מפסיד אותו שבוע אחד” ואמר כי מבחינתו הזמן היפה ביותר שלו בשבת זה כאשר היה לוקח את העלון ולומד אותו בשקיקה רבה, ולא רק שהיה קורא בעלמא אלא היה פותח את המקורות בפנים ומעמיק בהם “תמיד היו עשרות חידושים, עשרות חידושים בכל שיעור של מוצאי שבת, וזה לא דבר של מה בכך. ואני גם ראיתי מתוך המילין ובין השורות איך שרבנו היה בקיא עצום בתורת האר”י הקדוש ומהרח”ו והסתיר זאת”

הרב הזכיר לציבור את ימי קדם בהם היה מרן רבנו עובדיה בודד במערכה על החזרת עטרת יהדות ספרד ליושנה, לא היה בודד. אחד עמד שם לצידו והוא מרן רבנו זצוק”ל.

הרב סיפר בעניין זה כי בשנת תשנ”א, כאשר היה מחלוקת גדולה בין מרן הגרע”י לבין הציבור הליטאי והיו נבערי העם טוענים שמרן מאור ישראל ותלמידיו הינם בעלי בתים ה”י, הגר”א הקים ארגון לאברכים ביחד עם ר’ אלי ישי, וכחלק מאותו ארגון – הרב ארגן כנס אברכים גדול בבנייני האומה בראשות מרן מאור ישראל, וכשהרב הסתובב בין כל הכוללים הספרדיים שיבואו הם סרבו, אבל ישיבת כסא רחמים שכרה אוטובוסים היא מכספה שלה, ומרן ראש הישיבה הגיע לאותו שיעור ביחד עם כל התלמידים.

” זה הזמן להתעסק בכבודו של מרן”: הגאון רבי דוד קרעי מרא דאתרא זמרת
תלמידו של מרן ראש הישיבה זצוק”ל, הגאון הרב דוד קרעי, דיבר על כך שבפטירתו של רשב”י אמרו בחבריא קדישא שלו אמרו שעד עתה רבי שמעון היה מלמד אותם תורה אולם בפטירתו זה הזמן להתעסק בכבודו. וכן גם פה לאחר כל השנים שמרן סלד מהכבוד – עתה זה הזמן להתעסק בכבודו.

הרב סיפר על כך שבשיעורי עיון אצל מרן זצוק”ל היה לפעמים מרן ראש הישיבה אומר שצריך להגיה איזו הגהה קטנה והקושיות ייעלמו. ובאמת כשהיו הולכים לבדוק אח”כ בכתבי יד ובדקדוקי סופרים – כמעט בכל הפעמים היה נמצא כן כדבריו שכך היה המקור ונפלה ט”ס.

“תמשיכו בדרכי”: הגאון הרב ליאור כהן מספר על החלום שחלם נכדו של מרן ראש הישיבה
בין דברי הגר”ד קרעי לגר”ז כהן – סיפר הגאון הרב ליאור כהן לציבור סיפור מרטיט על חלום שחלם אחד מבניו הקטנים ובו מסר מאת מרן רבנו זצוק”ל.

הרב אמר לציבור כי “למחרת ההלוויה אחד מבני, קצת פחות מגיל 8, שהיה מאוד קשור לאבינו הגדול, קם בבוקר והיה קצת נרעש. כשבררתי אמר לי – ‘סבא התגלה אלי, ואני נבהלתי כי אני יודע שהוא נפטר’ שאלתי אותו, ומה סבא אמר לך? ‘סבא אמר לי תמשיכו בדרכי’.” הוסיף הגר”ל והסביר שאלו “לא מילים של ילד בן 8 שמביא מעצמו” זוהי בקשה מפורשת של מרן שנלך בדרך שאותה התווה לנו.

“יום המוות מיום הוולדו”: הגאון הרב זמיר כהן ראש ישיבת אבני נזר ונשיא ארגון הדברות
הגאון הרב זמיר דיבר על מה שכתוב במדרש בעניין “ויום המוות מיום הוולדו” (דהיינו שיום המיתה הינו יום יותר שמח מיום הלידה של האדם).

ובמדרש שם (קהלת) נשאל: איך ניתן לומר שיום המוות יותר טוב מיום הלידה? הרי תינוק נולד – כולם שמחים, אדם נפטר – כולם עצובים ואבלים? ובפרט אצלנו כשמדובר באדם כזה גדול שקשה למצא גם במשך דורות אדם שהקיף את כל התורה בצורה כזאת, וכל עם ישראל כעת ביתמות ואבל כבד מאוד, איך ניתן לומר “ויום המוות מיום הוולדו”?

וענה הרב את דברי המדרש – השמחה שאמורה להיות היא על כך שמרן ראש הישיבה עבר את כל המסע בעולם הזה מיום הוולדו ועד הסתלקותו עטור בתורה ובעשיה לש”ש, העמיד תלמידים הרבה, איש אמת שכל מי שרק התקרב אליו קיבל יראת שמים, ועל כך השמחה (ומה שא”כ ביום הלידה שאין אנו יודעים כיצד יעבור האדם את ימי חייו והאם יצליח לכוון דרכיו כרצון ה’).

בחתימת הערב: הגאון הרב גדעון מאזוז בנו הגדול של מרן ראש הישיבה וראש מכון “אורות הנאמן”
הרב גדעון, בנו בכורו של מרן ראש הישיבה זצוק”ל שגם פעל רבות לאורך כל השנים להפצת תורתו בעולם כולו, חתם את העצרת במספר סיפורי מופתים שסופרו לו בימי השבעה מכלי ראשון על כוח ברכתו של מרן רבנו הגדול ובהם מעשי ניסים ממש.

ואם במשך כל השנים מרן רבנו הסתיר את המופתים ולא חפץ בפרסום – הרי שעכשיו זה החובה והזכות שלנו לספר בדברים אלו וללמוד מהם מוסר השכל עד לאיזו מדרגה רמה יכול להעפיל בן אנוש ילוד אישה.

השקת “הפרק היומי” – לקיים את צוואת מרן

באירוע הושקה גם היוזמה החדשה “הפרק היומי” – לימוד יומי של פרק משנה, כפי שביקש מרן בצוואתו הקדושה. תוכנית הלימוד החדשה, בתפעול תלמידיו הקרובים וישיבת “כסא רחמים”, תתכלל ותקדם את לימוד המשניות בצורה רחבה ומקצועית והכל כדי לעשות נחת רוח לבורא עולם ולמרן רבינו הגדול זצוק”ל.

עם סיום העצרת, הדי האבל ריחפו בעוצמה באוויר האולמות גדושי עמך בית ישראל מקצה אל קצה. קולו של רבנו נדם – אך דרכו, ותורתו – לא יישכחו לעולם. לאורו נלך.

 

 

קרדיט צילום: מושיק

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
דילוג לתוכן