Menu
שאל את הרב
print
אא

איך צריך לבדוק אורז לפני שמבשלים אותו? והאם מותר לאכול אורז באולמות אזכרות וכדומה? כשאין השגחת בד"ץ אלא רק רבנות?

הרב רזיאל כהן

כיום ע"פ רוב האורז המגיע לבתים – נקי. אך נהגו לבודקו (יוסף לקח חלק א' סימן מ"ב).
אופן הבדיקה: מניחים כמות מסויימת של אורז על מגש (רצוי בצבע כתום) מול השמש או אור חזק, ומעבירים מעט מעט תוך כדי התבוננות עד סיום הכמות הרצויה.
באולמות וכל שאר מקומות ציבוריים, אם אין השגחה קפדנית, קרוב להניח שהבדיקה (אם היא מתבצעת…) היא שטחית ביותר, וכאילו לא נבדק כלל.
אמנם יש ללמד עליהם זכות, שסומכים על רמת הנקיון הגבוהה של האורז כיום, אך אין ביטחון שבכמויות ענק הנקיון הוא כמו באריזות הקטנות שאנו מכירים. וייתכן גם ששיעור "מיעוט המצוי" (שהוא שיעור הנגיעות המצריך בדיקה) משתנה לפי ריבוי הכמויות בבישול (כלומר, אם בבית רגילים לבשל כל פעם ק"ג אחד, ומוצאים תולעים פעם אחת לחמשים, באולמות שמבשלים חמשים ק"ג בפעם אחת, עלולים למצוא נגיעות כל פעם). ואין כאן מקומו להאריך. ולכן הנמנע מאורז במקומות הללו – תבוא עליו ברכה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן