Menu
שאל את הרב
print
אא

אני גרה בבניין משותף עם 11 דיירים נוספים חוץ ממני. (12 דיירים בסך הכל). הבניין בעל 2 כניסות נפרדות שהועד מנוהל בכל אחת בהם בנפרד על ידי ראש ועד שונה בכל כניסה.  קבלנו תביעה מהעיריה בערך לפני כשנה של שיפוץ הבניין מבחוץ בטענה שהבניין מסוכן. דיירת אחת מהבניין היא זו שגרמה לכך שנקבל את התביעה והתלוננה כמה פעמים על ראש הועד (אני +דיירת אחרת מהכניסה השנייה). ניסינו לשמוע הצעות מקבלנים הצעות מחיר במשך השנה שחלפה אבל לא הצלחנו לסגור על הצעת שתתאים לכל הדיירים וכן קבלן שיקח על עצמו את נטל הדיירת הנ"ל שאינה רוצה לשלם בכל מחיר את השיפוץ. הדיירת הנ"ל לא שלמה במשך שנים ועד (בכניסה השנייה). לכן כל העיקוב של השיפוץ נגרם בגללה. מכיוון שלא מצאנו קבלן שיסכים לטפל בסירוב שלה ולתבוע אותה את חלקה.
הדיירת הלכה והתלוננה עלינו שוב בראש מקרקעין ישראל בתל אביב. הוציאה נגדנו תביעה בבית משפט ובמיוחד כנגד ראש הועד (2 דיירות). היא טוענת שאנחנו מסרבים לטפל בבעייה של הבניין. וכן מתעלמים ממנה. בנוסף לכך הצהירה שהיא פושטת רגל ואין לה אפילו חשבון בנק בגלל חובתיה המרובים. מצד שני הדיירת הזאת מחזיקה רכב... ועשתה שיפוצים בבית שלה בשנים שחלפו.
בעוד כחודש מתקיים הדיון בבית משפט ושמעתי שצריך להתייעץ עם תלמיד חכם לפני שניגשים לבית המשפט. האם יש משהו שאני צריכה לדעת /לעשות לפני הדיון בבית המשפט?

הרב דוד עידאן

גדולי הדור מורים שגם אם תבעו אדם לערכאות, יש קודם כל לפנות לבית הדין.
לכן יש לבוא לבית דין ולתבוע אותה על הליכה לערכאות, ואם בית דין יווכח שהיא מסרבת, יאפשר ללכת לערכאות. (נא לעיין בספר דרכי משפט של הגאון הרב נידאם).
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן