Menu
שאל את הרב
print
אא

אם נפל לי לתוך סיר חתיכת איסור שנותנת טעם לשבח ויש בסיר פי 60 - האם יש חיוב מצד הדין להוציא את חתיכת האיסור או שמא אפשר לשתות את התבשיל בלי להוציא את האיסור וכמובן לא לאכלו?

הרב אברהם מאזוז

אם התבשיל חם בשיעור שהיד סולדת בו אסור, שכשיטול הרוטב של התבשיל ישאר פחות מששים כנגד האיסור, והאיסור יתן טעם ויאסור (כמו שכתוב כיוצא בזה ביורה דעה סימן ק"ז סעיף א'). ואף אם אינו רוצה לשתות מהתבשיל עד אחר שיצטנן, ראוי להסיר את האיסור מיד (עיין בהוראה ברורה סימן ק"ו סעיף קטן כ"ה).
ואם התבשיל אין היד סולדת בו (מ44 מעלות ומטה, עיין הוראה ברורה סימן ק"ה סעיף ב', בביאור הלכה ד"ה שהיד סולדת בו), יש להסתפק אם צריך להוציא את האיסור מיד מן התבשיל כדי שלא יטעה ויכשל בו, או שיכול להניחו שם ולשתות, כי לא מצינו שחששו חז"ל לתקלה בזמן מועט כזה. וצריך עיון למעשה. ומכל מקום אם כוונתו להשהות את התבשיל עם האיסור זמן מה, נראה שיש לאסור מפני התקלה, וכמו שמצינו כיוצא בזה ביורה דעה סימן ס"ט סעיף י"ב ובש"ך סימן צ"א סק"ג ועוד.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן