Menu
שאל את הרב
print
אא

מישהו יושב בשולחן שבת והמשפחה מדברת דברי חולין מהעיתונות, ודברים שעבר עליהם מהשבוע החולף וכדומה, ודברים שקרו בעבודה, כגון מישהי שמספרת על עובדת אחת שעיצבנו אותה והיא התחילה לצעוק, ודברים אחרים. לפעמים הסיפורים שמספרים על האנשים, הסובבים מכירים את אותם אנשים ולפעמים לא.
מה אפשר לומר לאותה משפחה שיפסיקו עם הדברים הבטלים בשבת? הסיפור שאותה מישהי סיפרה על העובדת האם זה לשון הרע או לא?

הרב שלמה יהונתן מאזוז

כתב מרן בשלחן ערוך אורח חיים (סימן שז סעיף א') שאסור להרבות אפילו בדברים בטלים ושיחת חולין בשבת, אע"פ שאין בהם דיבור בעניינים שאסורים בשבת. וכתב על זה הרמ"א בהגה: שאדם שסיפור חדשות הוא עונג לו, מותר לו לספרם בשבת, אבל אם אין לו עונג רק מספר בשביל שיתענגו אחרים אסור לספר. ע"ש. וכתבו האחרונים שאין זו משנת חסידים וכל הנשמר קדוש יאמר לו (משנה ברורה סעיף קטן ד').
על כן אם אפשר לומר להם בנחת הנה מה טוב, אך אם ישתקו ועל ידי זה ישתעממו, ולא יוסיפו בדברי תורה או בעונג שבת – שינה ואכילה וכיוצא בזה, מה הועילו חכמים? ויותר טוב להיזהר לעצמו ויניח להם, רק יזהירם מלשון הרע ושאר איסורים התלויים בדיבור.
ואם חכם הוא יעודד אמירת דברי תורה ושאלות מעניינות על פרשת שבוע ובהלכה וכיוצא, ושירי שבת קודש. וזכות הרבים תלוי בו. [לגבי הלשון הרע – אם מכירים על מי מדובר וזהו גנאי, אסור לו לשמוע ולקבל לשון הרע].
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן