Menu
שאל את הרב
print
אא

בענין ברכת המפיל, אני ער עד חצות ויש ענין לקרוא קריאת שמע שעל המיטה לפני חצות לילה, אבל אין בדעתי ללכת לישון אלא רק אחרי שאגיד תיקון חצות. איך הסדר הנכון מתי לברך ברכת המפיל?

הרב רזיאל כהן

יאמר קודם חצות קריאת שמע כולה עם הפסוקים שלפניה ושלאחריה, ולאחר חצות סמוך לשנתו יאמר רבונו של עולם, השכיבנו, ברכת המפיל, ויחזור לומר גם פרשה ראשונה של קריאת שמע. יש נוהגים שקודם חצות אומרים קריאת שמע בלבד בלי שום פסוק, ואחר חצות אומרים על הסדר כל "סדר קריאת שמע" שבסידור. בין ובין כך, ברכת "המפיל" יש לאמרה סמוך לשינה, ובלי שם ומלכות, כיון שכבר עבר חצות. (קיצור שלחן ערוך איש מצליח עמוד ק"נ-קנ"ב).
ולדעת מרן הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א (בקובץ ויען שמואל חלק ט"ו סימן י"ח) גם אחר חצות יש לברך "המפיל" בשם ומלכות.

שאלת המשך:

מרן הרב עובדיה יוסף כותב בחזון עובדיה - ברכות (עמוד ת"ק) שמי שהולך לישון אחר חצות הלילה אומר ברכת המפיל בלי שם ומלכות. והרב דוד יוסף כותב בהלכה ברורה שהרב (מרן) הורה לברך אחרי חצות וכך הוא נוהג שנים. אפשר ליישב הדברים?

הרב אדיר כהן

בשנים האחרנות הוא חזר בו וסובר שהעיקר כמשמעות הגמרא והפוסקים לברך בשם ומלכות אף אחר חצות לילה ודלא כהמקובלים, ראה בתשובתו הרמתה בקובץ ויען שמואל הנזכר באורך.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן