שאל את הרב
האם ניתן לאחסן תבשיל בתוך כלי שצריך טבילה והגעלה?
הרב אליהו מאדאר
אם צריך טבילה, כלומר כלי חדש (של סעודה) שנקנה מגוי שצריך להטבילו במקוה, אסור להשתמש בו באוכלים, אלא חייב טבילה מתחלה. ואם כבר הטבילוהו ובלע איסור שצריך הגעלה, אסור להשתמש בו באופן קבוע אפילו אם משתמש בו בצונן שאינו מפליט כלום,(גזרה שמא ישתמש בו בחמין), אבל דרך עראי כלומר שאין לו כלי אחר ורוצה להניח בו אוכל צונן, אם הכלי נקי לגמרי, אפשר להקל דרך עראי. עי' ש"ע יו"ד סי' קכא ס"ה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור