Menu
שאל את הרב
print
אא

1. אני מקבלת החזר נסיעות בגובה של 270 ש"ח, ומוציאה בפועל על הנסיעות כ-700 ש"ח מכיון שאני נוסעת ברכב, כאשר רוב הנסיעות הן למקום העבודה. האם אני יכולה לקזז את ההפרש של 430 ש"ח מהסכום שחייב במעשר? כלומר אם המשכורת 5000 ש"ח, לתת מעשר מסכום של 4570 ש"ח?
2. מפקידים לי דרך התלוש שקופת גמל חלק שלי וחלק של המעביד. החלק שלי חייב במעשר, האם גם חלק של המעביד חייב במעשר?
3. אני מקבלת ארוחות מסובסדות מהעבודה, ארוחה שעולה 30 ש"ח - אני משלמת 12 ש"ח והמעסיק משלם 18 ש"ח (זה מופיע בתלוש). האם החלק של המעביד חייב במעשר?
4. כשמשלמים לי דמי מחלה האם גם מהכסף הזה צריך להפריש?

הרב אדיר כהן

מפרישים מעשרות מהרוחים (שלחן ערוך יורה דעה סימן רמ"ט סעיף א'). ולכן יש להפריש משכר הנטו אחר ניכוי כל ההוצאות שהוציא לאותו עסק. ולכן ההפרשה צריכה להיות אחר שהורידו ההוצאות של הנסיעות לעבודה (לפי מה שהבנתי לא כל הנסיעות לעבודה, וצריך לקחת זאת בחשבון). וכן קופת גמל, אם עושה אותה כי החוק מחייב, ואין רצונו בה, אין צריך להפריש ממה שנותן לתוכה, אלא אם כן נהנה ממנה. ועל כל פנים כשיקבל בעתיד כסף מקופת הגמל, יצטרך להפרישו אם לא הפרישו בשעת הנתינה לקופת גמל.
אוכל, אין זה חלק מהוצאות העבודה, אלא מצרכי האדם עצמו, ואין לנכות הוצאות אלו טרם שיעשר, אלא אם כן דחוק הוא, יכול לסמוך על הסוברים שחיוב מעשר הוא אחר ניכוי הוצאות הצריכות לביתו (עיין בשו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן ע"ו).
דמי מחלה, יש לעשרם, מאחר שהם ריוח.

שאלת המשך:

אחת לשנה מקבלים סכום כסף שהוא מוגדר כדמי הבראה. האם גם ממנו יש להפריש למעשרות?

הרב אדיר כהן

יש להפריש מכל מה שמרויח, בין מתנה שמקבל בין מה שהרויח מעסק. כך שבין אם נגדיר דמי הבראה כמתנה בין אם נגדירם כריוח יש להפריש מהם.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן